Ήττα… εντός προγράμματος για τον Ολυμπιακό από τη Σίτι

Ήττα… εντός προγράμματος για τον Ολυμπιακό από τη Σίτι

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν να μην έπαιξε ποτέ. Ο Ολυμπιακός γνώρισε… τιμητική ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα παιχνίδι όπου αποτέλεσε μονόλογο για τους Αγγλους από το πρώτο μέχρι –σχεδόν– το τελευταίο λεπτό.

Σίγουρα οι πολλές απουσίες (Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Χασάν, Μπρούμα, Χολέμπας, Ραντζέλοβιτς) έπαιξαν τον ρόλο τους στον τρόπο με τον οποίο παρατάχθηκε και αντιμετώπισε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, από την άλλη όμως δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την παθητική εικόνα των «ερυθρόλευκων» που δεν είχαν καν τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, ενώ για πρώτη φορά απείλησαν την εστία της Σίτι στο 89ο λεπτό με ένα σουτ του Φορτούνη. Ο αγώνας δεν επιδέχεται κριτική όσον αφορά την εξέλιξή του, καθώς η Σίτι έπαιζε στο μισό γήπεδο τους «ερυθρόλευκους», έχοντας συνολικά 21 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις τριών του Ολυμπιακού, με τις δύο από αυτές να γίνονται από το 89ο μέχρι το 94ο λεπτό.

Οι Αγγλοι άνοιξαν το σκορ στο 36΄, όταν ο Στέρλινγκ, με τακουνάκι γύρισε για τον Φόντεν, ο οποίος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Σα. Πάντως, στο ξεκίνημα της φάσης φαίνεται να γίνεται επιθετικό φάουλ στον Ντέγκερ. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος. «Ηταν καθαρή αγκωνιά, που έπρεπε να το είχαν δει στο VAR και να ενημερώσουν τον διαιτητή», τόνισε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ζοσέ Σα ήταν αυτός που κράτησε με τις αποκρούσεις του το σκορ σε χαμηλό επίπεδο. Ο Μαρτίνς ρίσκαρε μόλις στο τελευταίο τέταρτο και ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές στιγμές με το σουτ του Φορτούνη στο 89΄ και την κεφαλιά του Σισέ στο 92΄.

Την επόμενη αγωνιστική (1/12) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο «Βελοντρόμ» τη Μαρσέιγ, ενώ η Πόρτο υποδέχεται τη Μαν. Σίτι, η οποία έχει ήδη κλείσει θέση στους «16».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ντρέγκερ, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Πέπε (71΄ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (78΄ Σουντανί), Φορτούνης.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Εντερσον, Κανσέλο, Μεντί (78΄ Ζιντσένκο), Ντίας, Στόουνς, Ρόντρι (76΄ Φερναντίνιο), Γκιντογκάν (86΄ Ντόιλ), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (76΄ Μαχρέζ), Ζεσούς (78΄ Αγουέρο).

• Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου του 3ου ομίλου: Μαρσέιγ – Πόρτο 0-2. Χθες: 1ος: Ατλέτικο – Λοκομοτίβ Μ. 0-0, Μπάγερν – Ζάλτσμπουργκ 3-1, 2ος: Γκλάντμπαχ – Σαχτάρ 4-0, Ιντερ – Ρεάλ 0-2, 4ος: Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-2, Αγιαξ – Μίντιλαντ 3-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή