Θετικός στην Covid ο Κώστας Δουβαλίδης – Ο πρωταθλητής μιλάει στo kathimerini.gr

Θετικός στην Covid ο Κώστας Δουβαλίδης – Ο πρωταθλητής μιλάει στo kathimerini.gr

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να προσβάλει ακόμα και το ανοσιοποιητικό σύστημα ενός αθλητή, όπως συνέβη στην περίπτωση του Κώστα Δουβαλίδη, του κορυφαίου Έλληνα αθλητή των εμποδίων. Ο πρωταθλητής Ελλάδος στα 110 μ. εμπ. νόσησε από την COVID- 19 και αναγκάστηκε να ακυρώσει την προετοιμασία του.

Σε συνέντευξή του στο kathimerini.gr προτρέπει όλους τους ανθρώπους να προσέχουν γιατί «κανένας δεν είναι άτρωτος απέναντι στην πανδημία».

«Τώρα είμαι λίγο καλύτερα. Οι πρώτες ημέρες ήταν δύσκολες. Είχα πυρετό, ρίγος, πόνο στο στήθος και βήχα. Ειδικά το ρίγος ήταν πολύ έντονο. Όλοι είμαστε ευάλωτοι απέναντι στον ιό. Πρέπει να προσέχουμε γιατί, τελικά, είναι πιο εύκολο απ΄ ό,τι νομίζουμε να κολλήσουμε», μας λέει.

Ο Κώστας Δουβαλίδης είναι 33 ετών. Από τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό αναδείχθηκε το ταλέντο του, και, μάλιστα, έχει πετύχει και παγκόσμιο ρεκόρ στα 110μ. εμπ. στους παίδες (13.22 το 2004). Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, του 2012 και του 2016 και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου στο αγώνισμά του.

Με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρίσκεται αυτή την περίοδο σε προετοιμασία αλλά η νόσος του νέου κορωνοϊού του έβαλε ένα εμπόδιο που, χάρη στη καλή φυσική του κατάσταση, βρίσκεται πολύ κοντά για να το ξεπεράσει. «Ακόμα σε ένα προπονημένο ανοσοποιητικό, όπως είναι το δικό μου, δημιούργησε προβλήματα. Δεν κάνει καμία διάκριση αυτή η ασθένεια», υπογραμμίζει, και όταν τον ρωτάμε πως εάν γνωρίζει από πού κόλλησε, μας απαντάει: «Έπαιρνα όλες τις προφυλάξεις. Είμαι πολύ προσεχτικός.

Μόνος μου έκανα προπόνηση και δεν είχα άλλες επαφές. Σκέπτομαι και το μόνο που μπορεί να μου έρθει στο μυαλό είναι το σούπερ μάρκετ».

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής παραμένει στο σπίτι του καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή