Έχασε τη μάχη με την COVID 19 ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας Κέβιν Μπέρναμ

Έχασε τη μάχη με την COVID 19 ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας Κέβιν Μπέρναμ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 63 ετών έφυγε από τη ζωή ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 470 στους Αγώνες του 2004 Κέβιν Μπέρναμ. Ο αθλητής της ιστιοπλοΐας εκτός από το χρυσό μετάλλιο του 2004 είχε αναδειχθεί «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στη διοργάνωση της Βαρκελώνης (1992), πάλι στην κατηγορία των 470. Ο Μπέρναμ αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ είχε νικήσει τον καρκίνο του δέρματος. Η COVID 19 όμως αποδείχτηκε ανίκητος αντίπαλος.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο Αμερικανός ιστιοπλόος αγωνίστηκε σε ηλικία 48 ετών, και ήταν ο μεγαλύτερος στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Μετά το ασημένιο μετάλλιο της Βαρκελώνης, ο Μπέρναμ έβαλε ως στόχο την πρωτιά. Πήρε μέρος στη διοργάνωση της Ατλάντας, και, τελικά, στην Αθήνα ανέβηκε στην υψηλότερη θέση του βάθρου.

Έχασε τη μάχη με την COVID 19 ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας Κέβιν Μπέρναμ-1

«Ήταν εκπληκτικός τύπος. Παθιασμένος με την ιστιοπλοΐα και τη ζωή. Εξωστρεφής και χαρούμενος άνθρωπος. Τρελοκομείο σκέτο. Παντού είχε φίλους. Ενθουσιώδης παρορμητικός, δουλευταράς. Η χαρά της ζωής. Τον γνώρισα καλύτερα όταν το 1995 κατακτήσαμε με τον Ανδρέα Κοσματόπουλο το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τορόντο. Από τότε μείναμε φίλοι. Μας εκτιμούσε πολύ και πάντα είχε έναν καλό λόγο για εμάς», δήλωσε στο kathimerini.gr ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 470 και πρωταθλητής των Τορνέιντο Κώστας Τριγκώνης.

Είχε αναδειχθεί έντεκα φορές πρωταθλητής των ΗΠΑ, σε διαφορετικές ιστιοπλοϊκές κατηγορίες. Σπουδαίες όμως ήταν οι διακρίσεις του και στους αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Πρωταγωνίστησε με το πλήρωμά του σε αγώνα 1000 μιλίων το 1989 ενώ είχε πάρει μέρος στο Sydney Hobart Race, στο Rolex Transatlantic Challenge κ.α. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως προπονητής. Του άρεσε ιδιαίτερα να προπονεί αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή