Μόνος πρώτος με οδηγό τον Μπουχαλάκη

Μόνος πρώτος με οδηγό τον Μπουχαλάκη

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνος πρώτος στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ, έμεινε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από το «Βικελίδης» επικρατώντας του Αρη με 2-1 στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα φτάνοντας τους 22 βαθμούς, ενώ αντίθετα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης –που έμεινε στους 19 πόντους- αυτή ήταν η πρώτη της ήττα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Την προηγούμενη φορά που είχε βρει δύο φορές δίχτυα ήταν όταν αγωνιζόταν στην Νότιγχαμ, καθώς στις 12 Αυγούστου του 2017 στο 4-3 επί της Μπρέντφορντ.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έχοντας τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη Τετάρτη, καθώς Ελ Αραμπί, Λοβέρα, Χολέμπας και Μπουχαλάκης, ήταν στο αρχικό σχήμα, ενώ από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με τρεις χαφ και σύστημα 4-3-3, δίνοντας φανέλα βασικού στον Σάσα.

Το σκορ άνοιξε στο 20ο λεπτό, όταν έπειτα από φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Σεμέδο πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Μπουχαλάκης έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία, κάνοντας το 1-0. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αρη ήρθε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 41ο λεπτό, ο Ματέο Γκαρσία έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι του Ζοσέ Σα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις για το «διπλό», καθώς μόλις στο 47ο λεπτό, ο Μπουχαλάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Σιαμπάνη, κάνοντας το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ακης Μάντζιος αποφάσισε να ρισκάρει και με τις κινήσεις του άλλαξε την εικόνα του Αρη, ο οποίος έγινε πιο επιθετικός. Ετσι οι «κίτρινοι» μπήκαν ξανά στον αγώνα στο 74ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα του Σαντέ Σίλβα από τα αριστερά, ο Μπερτόγλιο αμαρκάριστος νίκησε τον Ζοσέ Σα κάνοντας το 2-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο αγώνας απέκτησε μια… άγρια ομορφιά, καθώς ο Αρης πίεσε για να ισοφαρίσει, όμως ο Ολυμπιακός κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κροάτη διαιτητή, Ιβάν Μπέμπεκ, φτάνοντας τις τις επτά νίκες στα οκτώ πρώτα ματς για το πρωτάθλημα.

«Πραγματικά δείχνουμε πως είμαστε μια ομάδα που είναι έτοιμη να θυσιαστεί και να τα δώσει όλα για να πετύχει τους στόχους της. Αυτό κάναμε και τώρα. Είμαστε μια ομάδα με πολλές απουσίες αλλά αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες. Εμείς πήραμε αυτό που θέλαμε και θα συνεχίσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός του Αρη, Ακης Μάντζιος τόνισε: «Η γενική εικόνα της ομάδας έδειξε ότι μπορεί να κοιτάει τα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο και να διατηρείται ψηλά στη βαθμολογία. Είναι το πρώτο ουσιαστικό ντέρμπι, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θέλαμε βαθμό ή βαθμούς, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε.

**Κίτρινες: Σεμέδο, Σισέ, Φορτούνης.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84’ Γκάνεα), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα (69’ Μπερτόγλιο), Ματέο (57’ Σίλβα), Γκάμα, Μάνος (57’ Λόπεθ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (90’+10’ Πέπε), Εμβιλά, Λοβέρα (63’ Μασούρας), Καμαρά, Φορτούνης (83’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83’ Κάιπερς).

**H 10η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή (29/11) με τα ματς:

  • Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός (15:00)
  • ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα (17:00)
  • Λαμία-ΠΑΟΚ (17:15)
  • Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (19:30)
  • Τη Δευτέρα (30/11) παίζουν: Απόλλων-Βόλος (19:30)

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή