Ματς-κλειδί για Ολυμπιακό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο καθοριστικό παιχνίδι του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ δίνει απόψε ο Ολυμπιακός στη Μασσαλία. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης και χρειάζονται έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας προκειμένου να «κλειδώσουν» την 3η θέση του ομίλου τους, που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και δίνει παράταση στην ευρωπαϊκή τους παρουσία. Σε περίπτωση, δε, νίκης, μένουν –υπό προϋποθέσεις– «ζωντανοί» και στη διεκδίκηση της 2η θέσης που θα τους στείλει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Γαλλία έχοντας τρεις σερί ήττες, όμως είναι αυτός που κρατάει την τύχη στα χέρια του, καθώς παίζει για δύο αποτελέσματα. Από την άλλη η Μαρσέιγ δεν έχει καν βαθμό (η μοναδική ομάδα μαζί με τη Μίντιλαντ), ενώ έχει να πανηγυρίσει νίκη στη διοργάνωση εδώ και 13 ματς. Βέβαια, οι Γάλλοι μόνο αδιάφοροι δεν είναι, καθώς αν πάρουν τρεις βαθμούς μπαίνουν και αυτοί στο «παιχνίδι» της 3ης θέσης, ενώ αν επικρατήσουν με διαφορά δύο γκολ και πάνω θα έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Την τελευταία αγωνιστική οι πρωταθλητές υποδέχονται την Πόρτο, ενώ η Μαρσέιγ παίζει εκτός με τη Σίτι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως ήταν ξεκάθαρος χθες. «Η φιλοσοφία μας είναι να πηγαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη», τόνισε ο Πορογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανές τις ελπίδες μας για να προχωρήσουμε. Ακόμα και εάν πάνε καλά τα πράγματα στο άλλο ματς, εάν δεν κερδίσουμε εμείς δεν θα έχει καμία αξία». Παράλληλα αναφέρθηκε με τα καλύτερο λόγια για τον Μάριο Βρουσάι, αφήνοντας μάλιστα ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ο 22χρονος να είναι απόψε στο αρχικό σχήμα. Εκτός αποστολής έμειναν ο Χασάν, ο Ραντζέλοβιτς και ο Μπρούμα, ενώ στη Γαλλία ταξίδεψε ο Βαλμπουενά, για ψυχολογικούς όμως λόγους.

Οσον αφορά το αρχικό σχήμα σίγουροι θεωρούνται οι Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά και Ελ Αραμπί. Αν τελικά ξεκινήσει ο Βρουσάι τότε εκτός θα μείνει ένας εκ των Φορτούνη ή Μασούρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Βίλας Μπόας χαρακτήρισε το αποψινό ματς, την τελευταία ευκαιρία της Μαρσέιγ να συνεχίσει στο Γιουρόπα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Πόρτο φιλοξενεί τη Σίτι με τη βαθμολογία να είναι: Μαν. Σίτι 12, Πόρτο 9, Ολυμπιακός 3, Μαρσέιγ 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή