Έρευνα στον γιατρό του Μαραντόνα

Έρευνα στον γιατρό του Μαραντόνα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από… ανάκριση των τριών θυγατέρων του Ντιέγκο Μαραντόνα πέρασε χθες ο αμφιλεγόμενος γιατρός του «Πίμπε Ντε Ορο», μία ημέρα μετά την έφοδο της αστυνομίας στο ιατρείο και το σπίτι του δρος Λεοπόλδο Λούκε. Μετά τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν την Πέμπτη οι νοσηλευτές που φρόντιζαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, οι Αρχές του Μπουένος Αϊρες έβαλαν στο στόχαστρο των ερευνών τους τον 39χρονο νευροχειρουργό, ο οποίος είχε κάνει και την επέμβαση στον Μαραντόνα στις αρχές Νοεμβρίου, για αφαίρεση αιματώματος στον εγκέφαλο.

Προχθές, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι και το ιατρείο του Λούκε, που πλέον ερευνάται για πιθανή ανθρωποκτονία, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο και για προκαταρκτική έρευνα περί ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ιατρικά αρχεία.

Χθες, ο Λούκε παρουσιάστηκε… άνετος στις κάμερες και «ανακρίθηκε» από τις τρεις κόρες του Μαραντόνα σε απευθείας μετάδοση. Επίσης ο δικηγόρος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, που ήταν ο πρώτος που μίλησε για ιατρικές ευθύνες, διατράνωσε τη στήριξή του στο Λούκε, τονίζοντας ότι ήταν πάντα στο πλευρό του Μαραντόνα.

Κι ενώ σύμπασα η ποδοσφαιρική κοινότητα απέδωσε το Σαββατοκύριακο τιμές στον εκλιπόντα, ξεχώρισε ο Λιονέλ Μέσι που όταν σκόραρε για την Μπαρτσελόνα έβγαλε τη φανέλα του και από κάτω εμφανίστηκε η φανέλα που είχε φορέσει ο Ντιέγκο όταν αγωνιζόταν στη Νιούελς Ολντ Μπόις (την πρώτη ομάδα του Μέσι) στη δεκαετία του 1990. Τη συγκινητική στιγμή χάλασε ο διαιτητής, που τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Μέσι, η οποία πάντως αναμένεται να ακυρωθεί.

Στο πλαίσιο της απόδοσης τιμών στον «D10S» (δηλαδή «ο Θεός με το 10»), είναι και η εκστρατεία που άρχισε στην Αργεντινή για να κυκλοφορήσουν κανονικά χαρτονομίσματα με την εικόνα του «Πελούσα», όπως με κάθε μεγάλη προσωπικότητα της χώρας. Ηδη το Λιγκ Καπ της Αργεντινής μετονομάστηκε σε Κύπελλο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή