Οι αποκλεισμοί δεν αποτελούν έκπληξη

Οι αποκλεισμοί δεν αποτελούν έκπληξη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε πως όσο κι αν θέλουν οι… καλοθελητές, με επικοινωνιακά τρικ να «χρυσώνουν το χάπι», το ποδόσφαιρό μας συνεχίζει την κατιούσα. Από τις πέντε ομάδες μας που ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή περιπέτεια, έμεινε μόνο μία να διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Κι αν τελικά ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρει, απέναντι στην Πόρτο, θα μείνει με την παρηγοριά πως την έχασε από πολύ πιο πλούσιες και καταξιωμένες ομάδες στον ευρωπαϊκό χάρτη. Τι δικαιολογία όμως μπορούν να προβάλουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ;

Δυστυχώς, όμως, οι αποκλεισμοί τους δεν αποτελούν έκπληξη, αλλά φυσικό αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει περιέλθει το ποδόσφαιρο της χώρας μας, το πρωτάθλημά μας και κατ’ επέκταση και η εθνική μας ομάδα. Και το χειρότερο, σχεδόν
όλοι οι υπεύθυνοι κλείνουν τα μάτια στην κατρακύλα που συνεχίζεται. 

Αρκεί να διατηρούν αυτοί τις πολυθρόνες τους…

Την ίδια τακτική ακολουθούν και τα αφεντικά των ομάδων. Καλυπτόμενοι πίσω από πρόσκαιρες επιτυχίες –που διογκώνονται από τα ΜΜΕ– στις εγχώριες διοργανώσεις, όπου ο ανταγωνισμός είναι μηδενικός, πέρα από τους μεταξύ τους αγώνες, αποδίδουν τις αποτυχίες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε «κακές στιγμές», παικτών, προπονητών ή διαιτητών.

Η πραγματικότητα όμως είναι μία και σκληρή. Δεν υπάρχουν χρήματα. Και αυτό θα πρέπει να το ομολογήσουν στους οπαδούς τους. Να τους πουν την αλήθεια και να μην τους τάζουν… λαγούς με πετραχήλια. Κάθε χρόνο, αντί να ενισχύονται, αποδυναμώνονται, πουλώντας τους καλύτερούς τους παίκτες. Και κανείς σώφρων φίλαθλος δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για αυτό. Δεν μπορούν να συντηρούν τις ΠΑΕ, βάζοντας συνεχώς λεφτά από την τσέπη τους.

ΥΓ.: Την ίδια πορεία ακολουθούν και οι «αστεράτοι» του μπάσκετ, χωρίς και εκεί να φαίνεται φως στο τούνελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή