Ολυμπιακοί: νίκη γυναικών, «καμπανάκι» για την Αρση

Ολυμπιακοί: νίκη γυναικών, «καμπανάκι» για την Αρση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόλυτη ισότητα σε ό,τι αφορά τον αριθμό συμμετοχών των αθλητών και των αθλητριών θα υπάρχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σε μία διοργάνωση που έχει ως στόχο να γίνει θελκτικότερη στη νέα γενιά. 

Το άθλημα της άρσης βαρών εξακολουθεί να βρίσκεται με το… ένα πόδι εκτός ολυμπιακού προγράμματος, αλλά, προς το παρόν, η μόνη απόφαση που ελήφθη ήταν αυτή της μείωσης των αθλητών (από 190 στο Τόκιο, σε 120 στο Παρίσι). Στη διοργάνωση του 2024, «πρεμιέρα» θα κάνουν το σκεϊτμπόρντινγκ, η αναρρίχηση, το σέρφινγκ και το μπρέικ ντάσινγκ.  

Το 2016 το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στους Ολυμπιακούς του Ρίο ήταν 45,6%. Στο Τόκιο ανέβηκε στο 48,8% και στο Παρίσι θα είναι 50%. Το 1900, στο Παρίσι, διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου, σε κάποια αθλήματα όπως στο τένις και το γκολφ, συμμετείχαν γυναίκες. Το 2024 τα μεικτά αθλήματα θα είναι 22, ενώ στα 28 από τα 32 αθλήματα θα υπάρχει το απόλυτο 50-50. Τα αγωνίσματα από 339 θα μειωθούν σε 329 και οι αθλητές από 11.092 σε 10.500.  

Στον στίβο, τα 50 χλμ. βάδην θα αντικατασταθούν από ένα μεικτό αγώνισμα, στην πυγμαχία μία γυναικεία κατηγορία θα αντικαταστήσει μία ανδρική, στο κανό, δύο αγωνίσματα εξτρίμ σλάλομ θα μπουν στη θέση δύο αγωνισμάτων του σλάλομ, στη σκοποβολή το μεικτό του σκιτ θα αντικαταστήσει το μεικτό του τραπ, και στην ιστιοπλοΐα τις θέσεις των Φιν, 470 ανδρών και γυναικών και RSX θα πάρουν το μεικτό kiteboarnding, το μεικτό 470 και το IQfoil. Για το μεικτό ανοικτής θάλασσας δεν ελήφθη απόφαση.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή