Ρεσιτάλ ομαδικού μπάσκετ από τον Ολυμπιακό

Ρεσιτάλ ομαδικού μπάσκετ από τον Ολυμπιακό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη νίκη που τρυπάει το ταβάνι του πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Ισπανία επί της Μπαρτσελόνα, με το εμφατικό 96-88! 
Απέναντι στο μεγάλο φαβορί της Ευρωλίγκας που μετρούσε μόλις δύο ήττες, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη νίκη της χρονιάς, πληρώνοντας τους «μπλαουγκράνα» με το δικό τους νόμισμα: δεν ήταν η καλή τους άμυνα το κλειδί, αλλά η καταπληκτική τους επίθεση, που άγγιξε τους εκατό πόντους σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα! 

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα 12-0 και παρότι η ισπανική ομάδα άρχισε προοδευτικά να ροκανίζει μια διαφορά που είχε φτάσει στο +15 (6-21 στο 6΄), δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα. 

Ισοφαρίστηκε μόνο μία φορά (77-77 στο 35΄), αλλά κατάφερε να κρατήσει καθαρό το μυαλό του στην πίεση των γηπεδούχων και να φτάσει σε μια σημαντική νίκη (6-5 το ρεκόρ του), μετά δύο διαδοχικές και επώδυνες ήττες. 

Η νίκη ήλθε χωρίς την επιθετική συνεισφορά των Σπανούλη, Πρίντεζη που πέτυχαν μόλις από 2 πόντους, αλλά είχε την υπογραφή του Σλούκα (15 π., 10 ασίστ) και του Μάρτιν και στα δύο μέρη του παρκέ. Μεγάλη βοήθεια έδωσαν στο τέλος και οι Χάρισον, Μακίσικ.

Επόμενη πρόκληση για τον Ολυμπιακό ο Ερυθρός Αστέρας (19.00) αύριο Πέμπτη στο Βελιγράδι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντέιβις 15, Χάνγκα 10, Μπολμάρο 6, Σμιτς 2, Οριόλα 2, Αμπρίνες 8, Χίγκινς 7, Μαρτίνεθ 4, Κούριτς 9, Μίροτιτς 16, Καλάθης 9.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάρισον 5, Σπανούλης 2, Σλούκας 15, Μάρτιν 17, Βεζένκοβ 10, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 11, Ζαν Σαρλ 6, Τζένκινς 8, Ελις 4, Μακίσικ 16.  

Σε άλλους (εξ αναβολής) αγώνες: Εφές – Βιλερμπάν 72-68, Χίμκι – Αρμάνι 93-102. 

Βαριές ήττες

Στο Τσάμπιονς Λιγκ το Περιστέρι γνώρισε βαριά ήττα στη Γαλλία από τη Στραμπούρ με 77-57, στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του. Η 2η νίκη της γαλλικής ομάδας σε 3 παιχνίδια ήλθε τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ, καθώς το Περιστέρι (1 νίκη σε 3 αγώνες) κατέρρευσε στο β΄ ημίχρονο, απέτυχε να ελέγξει τα ριμπάουντ και δέχθηκε εύκολα καλάθια. Καλή παρουσία για την ελληνική ομάδα είχαν οι Πέτγουεϊ (16 π.) και Γκρέι (13 π.). Βαριά ήττα γνώρισε στη Γαλλία και ο Προμηθέας για το Γιούροκαπ. Η ομάδα της Πάτρας έπεσε θύμα της Ναντέρ με 91-70.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή