Μία χρονιά σε 90 λεπτά για Ολυμπιακό

Μία χρονιά σε 90 λεπτά για Ολυμπιακό

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε την Πόρτο στο Καραϊσκάκη για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα παιχνίδι που γι’ αυτόν δεν έχει αύριο.

Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν τρεις βαθμούς, θέλουν τη νίκη προκειμένου να ορίσουν οι ίδιοι τη μοίρα τους και να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία μέσω του Γιουρόπα Λιγκ, ανεξαρτήτως του τι θα γίνεται την ίδια ώρα στο «Ετιχαντ», όπου η Σίτι θα υποδέχεται τη Μαρσέιγ, με τους Γάλλους να έχουν επίσης τρεις βαθμούς.

Αν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στραβώσουν απέναντι στους αδιάφορους βαθμολογικά «δράκους» (έχουν 10 β. και έχουν ήδη προκριθεί μαζί με τη Σίτι που έχει 13 β.), τότε θα πρέπει το αποτέλεσμα που θα φέρει να είναι το ίδιο με αυτό της Μαρσέιγ. Αν δηλαδή οι πρωταθλητές έρθουν ισόπαλοι, για να συνεχίσουν στους «32» θα πρέπει και το άλλο παιχνίδι να έρθει ισόπαλο, από τη στιγμή κατά την οποία η ελληνική ομάδα ευνοείται στην ισοβαθμία. Το ίδιο θα ισχύσει και σε περίπτωση ήττας.  

Βέβαια, στον Ολυμπιακό, προπονητής και παίκτες δεν σκέφτονται τα διάφορα σενάρια παρά μόνον αυτό της νίκης, με τον Πέδρο Μαρτίνς μάλιστα να εμφανίζεται χθες βέβαιος ότι η ομάδα του θα πετύχει τον στόχο της, έχοντας ως παραδείγματα τα αντίστοιχα ματς του πρόσφατου παρελθόντος.

«Τότε πίστευα πολύ, με Μίλαν, Ερυθρό Αστέρα και Αρσεναλ, το ίδιο μπορώ να δηλώσω και τώρα», επεσήμανε ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε πλεονέκτημα, γνωρίζουμε το ρόστερ της Πόρτο, είναι ποιοτικό».

Εκτός «μάχης» είναι οι τραυματίες Βαλμπουενά και Μπρούμα, ενώ δεν υπολογίζονται οι Χασάν και Μπρούνο. Ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός αναμένεται να καταλήξει στο σύστημα 4-3-3.

Αποχώρηση για ρατσισμό

Πρωτοφανείς σκηνές διεξήχθησαν στο Παρίσι, όταν η τουρκική Μπασάκσεχιρ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο 18ο λεπτό. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο βοηθός προπονητή των φιλοξενουμένων Πιερ Γουεμπό, ο 4ος διαιτητής της αναμέτρησης τον αποκάλεσε «νέγρο». Ο αγώνας διεκόπη.

• Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι προκρίσεις, με τις δύο πρώτες ομάδες να συνεχίζουν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και οι τρίτες των ομίλων στους «32» του Γιουρόπα: 5ος: Τσέλσι – Κράσνονταρ 1-1, Ρεν – Σεβίλλη 1-3, ΒΑΘΜ.: Τσέλσι 14, Σεβίλλη 13, Κράσνονταρ 5, Ρεν 1. 6ος: Λάτσιο – Μπριζ 2-2, Ζενίτ – Ντόρτμουντ 1-2, ΒΑΘΜ.: Ντόρτμουντ 13, Λάτσιο 10, Μπριζ 8, Ζενίτ 1. 7ος: Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 0-3, Ντιναμό Κ. – Φερεντσβάρος 1-0, ΒΑΘΜ.: Γιουβέντους 15, Μπαρτσελόνα 15, Ντιναμό 4, Φερεντσβάρος 1. 8ος: Παρί – Μπασάκσεχιρ (διεκ.), Λειψία – Μάντσεστερ Γ. 3-2, ΒΑΘΜ.: Λειψία 12, Παρί 9, Μάντσεστερ Γ. 9, Μπασάκσεχιρ 3 (σ.σ. ανεξαρτήτως της τύχης του ματς της Παρί, η Γιουνάιτεντ συνεχίζει στο Γιουρόπα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή