Απεβίωσε ο Ζ. Ουγιέ, ο τεχνικός που λατρεύτηκε και στις δυο πλευρές της Μάγχης

Απεβίωσε ο Ζ. Ουγιέ, ο τεχνικός που λατρεύτηκε και στις δυο πλευρές της Μάγχης

Ο Γάλλος προπονητής κατέκτησε τίτλους και τρόπαια με Παρί, Λίβερπουλ και Λιόν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα στη Γαλλία ο δημοφιλής προπονητής ποδοσφαίρου Ζεράρ Ουγιέ, στα 73 του χρόνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού Τύπου.

Όπως αναφέρουν η εφημερίδα L’Equipe και ο ραδιοσταθμός RMC, ο πρώην εκλέκτορας της Γαλλίας με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό δεν άντεξε τη νέα επέμβαση στην καρδιά του στην οποία υπεβλήθη.

Εκτός από την εθνική Γαλλίας, ο Ουγιέ είχε διατελέσει προπονητής και σε κορυφαίους συλλόγους όπως η Λίβερπουλ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λιόν.

Άφησε σπουδαίο έργο σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες δουλεύοντας πολύ με νέους ποδοσφαιριστές και συμβάλλοντας στην άνοδο του γαλλικού ποδοσφαίρου από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 στην κορυφή του κόσμου.

Η καριέρα του ήταν γεμάτη επιτυχίες, με τρία πρωταθλήματα Γαλλίας με τις Παρί και Λιόν, και έξι τρόπαια με τη Λίβερπουλ, περιλαμβανομένου και ενός Κυπέλλου UEFA. Στο Ανφιλντ παρέμεινε σχεδόν επτά χρόνια και παρότι Γάλλος είχε τεράστια απήχηση, στον βαθμό που απέκτησε και τίτλο ευγενείας από τη Βασίλισσα. Ήταν επίσης Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία.

Ωστόσο η προβληματική καρδιακή του λειτουργία τον είχε υποχρεώσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 να περιορίσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι ο προπονητής τους θα έμπαινε στο χειρουργείο, οι οπαδοί της Λίβερπουλ έστησαν άμεσα τραγούδι που έλεγε «Περαστικά, Ζεράρ Ουγιέ», με έναν σεβασμό σπάνιο στη Βρετανία για κάποιον αλλοδαπό.

Ο Γάλλος προπονητής συνήλθε, οδήγησε μετά τη Λιόν σε τίτλους και αργότερα επέστρεψε στην Αγγλία αναλαμβάνοντας την Αστον Βίλα, την τελευταία μεγάλη ομάδα της καριέρας του.

Τον τελευταίο καιρό ο πάντα εκφραστικός Ουγιέ εργαζόταν στο γυναικείο ποδόσφαιρο στη Λιόν.

Με πληροφορίες από Reuters, L’ Equipe, RMC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή