Ολυμπιακός: Κλήρωση στα μέτρα του

Ολυμπιακός: Κλήρωση στα μέτρα του

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι ότι από την κλήρωση ούτε προκρίθηκε ούτε αποκλείστηκε ποτέ κάποια ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποφύγει τις κακοτοπιές στη χθεσινή διαδικασία για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η τύχη τον έφερε αντιμέτωπο με την Αϊντχόφεν, αντίπαλος που είναι στα μέτρα του.

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός ήταν στους «ανίσχυρους» της κλήρωσης, το γεγονός ότι στο τέλος… περίσσεψε η ολλανδική ομάδα (ήταν το τελευταίο από τα 16 ζευγάρια), μάλλον του επιτρέπει να είναι αισιόδοξος ότι στα τέλη του Φεβρουαρίου θα μπορεί να είναι και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές, από τη στιγμή κατά την οποία απέφυγαν αντιπάλους όπως η Νάπολι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρόμα, η Λέστερ, η Λεβερκούζεν και η Τότεναμ, έπεσαν στα… μαλακά, καθώς ναι μεν η Αϊντχοφεν είναι μετά τον Αγιαξ, η μεγαλύτερη ομάδα στην Ολλανδία, παρ’ όλα αυτά δεν αποτελεί απροσπέλαστο εμπόδιο. Κάτι που φάνηκε και πριν από λίγες εβδομάδες στα δύο παιχνίδια που έδωσε με τον ΠΑΟΚ. 

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Καραϊσκάκη στις 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στο «Phillips Stadion» μία εβδομάδα αργότερα (25/2), ενώ αν οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν, η κλήρωση για τη φάση των «16» θα γίνει στις 26 του ίδιου μήνα.

Σχολιάζοντας την κλήρωση της ομάδας του, ο Πέδρο Μαρτίνς τη χαρακτήρισε δύσκολη, καθώς όπως είπε η Αϊντχόφεν είναι μια ομάδα με έναν έμπειρο προπονητή και με μεγάλη ποιότητα: «Θα είναι ένα παιχνίδι με δύο επιθετικές ομάδες που θα παλέψουν για την πρόκριση. Θέλουμε να περάσουμε αυτή τη φάση και μετά έχουμε τη φιλοδοξία να τα πάμε καλύτερα από ό,τι πέρυσι στο Γιουρόπα Λιγκ. Πάντα λέμε ότι έχουμε ένα όνειρο. Να πάμε πολύ μακριά».

Για να βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού, η Αϊντχόφεν χρειάστηκε να παίξει δύο προκριματικούς γύρους αποκλείοντας εκτός έδρας τη σλοβενική Μούρα (5-1) και τη Ρόζενμποργκ (2-0). Στον όμιλο «μάζεψε» 12 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση, καθώς είχε τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Πέρυσι δεν τα πήγε καλά στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ φέτος είναι μέχρι στιγμής δεύτερη, τρεις βαθμούς πίσω από τον Αγιαξ. Εχει κατακτήσει 24 φορές τον τίτλο στην Ολλανδία, με τελευταία το 2018, ενώ έχει ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών (1988) και ένα Κύπελλο UEFA (1978).

Στο ρόστερ της δεσπόζει ο Μάριο Γκέτσε, ενώ προπονητής της είναι ο Γερμανός Ρότζερ Σμιντ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν σε επίσημο παιχνίδι, με τους Ολλανδούς να έχουν παίξει άλλες 14 φορές με ελληνικές ομάδες έχοντας 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.

Τα άλλα ζευγάρια:

Οσον αφορά συνολικά την κλήρωση των «32» του Γιουρόπα που έγινε χθες στη Νιόν, το ζευγάρι που ξεχωρίζει είναι αυτό της Μπενφίκα με την Αρσεναλ, ενώ επίσης θα παίξουν: Βόλφσμπεργκερ – Τότεναμ, Ντιναμό Κιέβου – Μπριζ, Σοσιεδάδ – Μαν. Γιουνάιτεντ, Ερυθρός Αστέρας – Μίλαν, Αντβέρπ – Ρέιντζερς, Σλάβια Πράγας – Λέστερ, Ζάλτσμπουργκ – Βιγιαρεάλ, Μπράγκα – Ρόμα, Κράσνονταρ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Γιανγκ Μπόις – Λεβερκούζεν, Μόλντε – Χόφενχαϊμ, Γρανάδα – Νάπολι, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Σαχτάρ και Λιλ – Αγιαξ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή