Και οι δύο ευχαριστημένοι

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια ισοπαλία που άφησε και τους δύο ικανοποιημένους. ΑΕΚ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν τα πάντα στο… χωράφι του ΟΑΚΑ στο εξ αναβολής ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής, με το τελικό 1-1 να χαρακτηρίζεται δίκαιο.

Σίγουρα η Ενωση έχει περισσότερους λόγους να χαμογελά. Η ομάδα του Καρέρα κατάφερε να βγάλει αντίδραση σε μια στιγμή κατά την οποία το παιχνίδι έδειχνε να ξεφεύγει τελείως από τον έλεγχό της, ενώ παράλληλα με την ισοπαλία αυτή δεν έχασε την επαφή της με την κορυφή, καθώς έμεινε στο -6.

Επίσης η μη ήττα σε ένα ντέρμπι βάζει –τουλάχιστον προς το παρόν– στην άκρη τη μουρμούρα και την γκρίνια που υπήρχαν στα αποδυτήρια τον τελευταίο καιρό, με τον Ιταλό τεχνικό να κερδίζει χρόνο και ηρεμία για τη συνέχεια.

Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και σε ακόμα ένα ντέρμπι, ενώ κράτησε και τη διαφορά από τους διώκτες του στον βαθμολογικό πίνακα. Μάλιστα, στο τέλος είχε και την ευκαιρία να φύγει νικητής με την κεφαλιά του Εμβιλά στην εκπνοή, που έδιωξε ενστικτωδώς ο Τσιντώτας.  

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός. Ετσι, οι όποιες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες δημιουργήθηκαν από στατικές φάσεις, με κορυφαίες την κεφαλιά του Ελ Αραμπί (18΄), καθώς και την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία (35΄).
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε. Η είσοδος του Φορτούνη και του Καμαρά έδωσαν ρυθμό στον Ολυμπιακό, που άνοιξε άμεσα το σκορ με πλασέ του Βρουσάι στο 56ο λεπτό. Ο Καρέρα αντέδρασε στο 70ό λεπτό, προχωρώντας σε τριπλή αλλαγή, με την ΑΕΚ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να ισοφαρίζει τελικά στο 80ό λεπτό με κεφαλιά του Σιμόες έπειτα από κόρνερ του Γκαρσία και κακή εκτίμηση της φάσης από τον Σα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες (86΄ Ινσούα), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (71΄ Παουλίνιο), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (70΄ Σάκχοφ), Μάνταλος, Λιβάγια (71΄ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46΄ Ολιβέιρα).
Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (46΄ Καμαρά), Μασούρας (46΄ Φορτούνης), Βρουσάι (82΄ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Η βαθμολογία: 1. Ολυμπιακός (11 αγ.) 29, 2. Αρης (11) 26, 3. ΠΑΟΚ (11) 24, 4. ΑΕΚ (11) 23, 5. Παναθηναϊκός (12) 18, 6. Αστέρας Τρίπολης (12) 16, 7. ΟΦΗ (12) 15, 8. Βόλος (12) 15, 9. Ατρόμητος (12) 14, 10. ΠΑΣ Γιάννινα (12) 12, 11. Απόλλων Σμύρνης (11) 9, 12. Παναιτωλικός (12) 8, 13. ΑΕΛ (11) 6, 14. Λαμία (10) 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή