Ήττα Ολυμπιακού από τη Βαλένθια

Ήττα Ολυμπιακού από τη Βαλένθια

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κυνήγι της χαμένης ευκαιρίας έμεινε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Βαλένθια στο ΣΕΦ, χωρίς να καταφέρει να δώσει συνέχεια στις δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες της περασμένης εβδομάδας. Η ήττα του με 96-85 από την ισπανική ομάδα ανέδειξε το πρόβλημα της αστάθειας που αντιμετωπίζουν εφέτος οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές και κυνηγούσε απεγνωσμένα να μειώσει, χωρίς επί της ουσίας να φανεί πειστικός. Οσες φορές κατάφερνε να μειώσει στους 6-7 πόντους, αμέσως μετά ένα μικρό σερί της Βαλένθια την ανέβαζε ξανά πάνω από τους δέκα, σε ένα σκηνικό που επαναλαμβανόταν συνέχεια από το δεύτερο δεκάλεπτο μέχρι το τέλος.

Ο γρήγορος τραυματισμός του Πρίντεζη (προσγειώθηκε άτσαλα έπειτα από διεκδίκηση) τον έστειλε από νωρίς στα αποδυτήρια και αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό, που σε συνδυασμό με την απουσία Παπανικολάου, δεν μπόρεσε ποτέ να βρει αντίδραση. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάρισον 3, Χαραλαμπόπουλος 2, Λαρεντζάκης 1, Σπανούλης 7 (1), Σλούκας 18 (4), Μάρτιν 8, Βεζένκοφ 14 (1), Πρίντεζης 2, Ζαν Σαρλ 14 (2), Τζένκινς, Ελις, Μακίσικ 16 (1). 
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Πρέπελιτς 11 (2), Λαμπεϊρί 8 (1), Βαν Ρόσομ, Τόμπι 12 (1), Κάλινιτς 14, Ντούμπλεβιτς 20 (2), Βίβες, Σαν Εμετέριο 8 (1), Ουίλιαμς 16 (2), Χέρμανσον 7 (1). 

Εντονη και με πολλές αιχμές ήταν η αντίδραση μέσω ανακοίνωσης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σχετικά με τη διαιτησία του προχθεσινού αγώνα-θρίλερ κόντρα στη Ρεάλ. Οι «πράσινοι» έχουν σοβαρά παράπονα κυρίως για τρεις φάσεις της 2ης παράτασης (επιθετικό φάουλ του Νέντοβιτς και αμυντικό του Μποχωρίδη που καταλογίστηκαν, ενώ το εξόφθαλμο επιθετικό του Τόμπκινς στον Μπεντίλ, όχι) και τονίζουν μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, ο εγκλωβισμός μας και ο τρόπος με τον οποίο έχει δομηθεί η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, δεν μας δίνει πολλά περιθώρια αντίδρασης αυτή τη στιγμή, πλην της έγγραφης διαμαρτυρίας. Σε έναν αγώνα μεταξύ δύο εκ των ιστορικότερων ομάδων της Ευρώπης, κάποιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αντάξιοι της ιστορίας των δύο συλλόγων. Τέτοιες συμπεριφορές δεν προσβάλλουν μόνο τον Παναθηναϊκό αλλά και ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε και ξεπέρασε τον ένα αιώνα ζωής και συνεχίζει… Ολα τα υπόλοιπα, να είστε βέβαιοι πως κάποια στιγμή τελειώνουν».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, οι πρωταθλητές Ελλάδας απέστειλαν επιστολή υπογεγραμμένη από τους ΑΛβέρτη και Διαμαντίδη, στον υπεύθυνο διαιτησίας της Ευρωλίγκας, Ρίτσαρντ Στόουκς, με την οποία διαμαρτύρονται για όσα έγιναν στον αγώνα με τους Ισπανούς.

Οι «πράσινοι» (4-9) αντιμετωπίζουν απόψε (21.00) στο ΟΑΚΑ τη φορμαρισμένη Αλμπα (6-7). «Το αυριανό (σ.σ. σημερινό) παιχνίδι θα δείξει τον βαθμό νοοτροπίας μας», τόνισε ο Γ. Βόβορας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή