Πρόταση Εισαγγελέα: «Χειραγωγημένο» το Ολυμπιακός – Βέροια, με ευθύνη της Βέροιας

Πρόταση Εισαγγελέα: «Χειραγωγημένο» το Ολυμπιακός – Βέροια, με ευθύνη της Βέροιας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενοχή ποδοσφαιριστών και παραγόντων της Βέροιας για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (3-0) την περίοδο 2012-2013 πρότεινε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης στη «δίκη των 28» για την επονομαζόμενη υπόθεση της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Λακαφώσης θεώρησε «χειραγωγημένη» την συγκεκριμένη αναμέτρηση προτείνοντας την ενοχή, του τότε μεγαλομετόχου της Ημαθιώτικης ΠΑΕ Γιώργου Αρβαντίδη και του παράγοντα Γιώργου Λαναρή, καθώς επίσης των ποδοσφαιριστών Μπάρμπα και Παυλίδη για τους οποίους ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «προκλητικά απαθή» στάση στο πρώτο και τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

Αντιθέτως για τους οκτώ κατηγορούμενους για σύσταση «συμμορίας», ανάμεσα στους οποίους και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, με το αιτιολογικό ότι η δράση της, ατόνισε από τα τέλη του 2012 και έτσι έχει υπάρξει παραγραφή αφού πρόκειται για πλημμέλημα.

Ακόμη, προτείνεται η ενοχή του πρώην διαιτητή Βαγγέλη Δημητρόπουλου για τον αγώνα Κυπέλλου του 2012 ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή