«Λίφτινγκ» στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ

«Λίφτινγκ» στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Υγρού Στίβου θα μετατραπούν μέχρι και την άνοιξη οι απαρχαιωμένες και παραμελημένες αντίστοιχες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, με τέσσερις νέες πισίνες, αποδυτήρια, αλλαγή φωτισμού και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σε πέντε μήνες θα παραδοθεί στους αθλητές. Για τις νέες εγκαταστάσεις, ο Ελληνας φορολογούμενος δεν θα συμβάλει οικονομικά, καθώς θα κατασκευαστούν με αυτοχρηματοδότηση της LAMDA Development, ενώ χθες υπεγράφη η σχετική σύμβαση εργασιών από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Οδυσσέα Αθανασίου.  

Η «Σύμβαση Εργασιών» αποτελεί τη συνέχεια του από 28/07/2020 «Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας» του υφυπουργείου και της LAMDA Development, με αντικείμενο την εξειδίκευση του τρόπου και της διαδικασίας αντικατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά. «Πασχίζουμε ώστε το ΟΑΚΑ να γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι. Ενας χώρος, που εκτός από αθλητικός και πολιτιστικός προορισμός, θα αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.  

Οπως προκύπτει από τη σύμβαση, θα υπάρξει ανακαίνιση και ανακατασκευή των ανοικτών χώρων του υγρού στίβου με αποξήλωση κερκίδων κολυμβητηρίου, η οποία, σύμφωνα με αυτά που προβλέπονταν, θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2004, αποξήλωση βατήρων καταδύσεων και αντικατάσταση της καταδυτικής πισίνας με νέα ανοξείδωτη με μειωμένο βάθος στα 2,2 μ., πίσω από το καταδυτήριο θα κατασκευαστεί νέα πισίνα διαστάσεων, περίπου, 20×25, και βάθους 2 μ. και θα υπάρξει ανακατασκευή της πισίνας εκμάθησης (ΑμεΑ), ενώ θα τοποθετηθεί σε αυτή πολυκαρβονικό τηλεσκοπικό στέγαστρο.  

Στους κλειστούς χώρους του υγρού στίβου θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός εσωτερικού καταδυτηρίου, θα συντηρηθεί το σύστημα κλιματισμού του και θα γίνει αυτόνομο, θα πραγματοποιηθεί ανακαίνιση του χώρου ξηρής προπόνησης και θα επισκευαστούν οι σάουνες και τα αποδυτήρια. Επίσης, από το κεντρικό στάδιο θα αποσυνδεθούν από τις βάσεις στήριξής τους τα τρία, μη χρησιμοποιούμενα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έως σήμερα, «Κέντρα Ελέγχου» (Master Control), 125 τ.μ. έκαστο, και θα επανατοποθετηθούν στα προπονητήρια στίβου Κ1 και Κ2 ώστε να δημιουργηθούν αποδυτήρια καθώς δεν υπάρχουν. Η LAMDA Development θα προμηθεύσει το ΟΑΚΑ και με δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή