Στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό Double Handed

Στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό Double Handed

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σπουδαία διοργάνωση ανατέθηκε στην Ελλάδα και στον Πανελλήνιο Όμιλο Ανοικτής Θαλάσσης. Πρόκειται για το «1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών ανοικτής θαλάσσης διμελούς πληρώματος», μιας κλάσης που είναι υποψήφια να ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.  

Το αγώνισμα είναι ανοικτής θαλάσσης, και στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου, θα βρεθούν κάποιοι από τους καλύτερους ιστιοπλόους της Ευρώπης αλλά και η νέα γενιά του αθλήματος που θα θελήσει να δείξει τη δυναμική της στο ανερχόμενο αγώνισμα. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί παράλληλα με τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα «AEGEAN 600» (600 ναυτικών μιλίων άνευ σταθμού) που έχει προγραμματίσει να διοργανώσει ο ΠΟΙΑΘ. 

Στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό Double Handed-1

Εκτός από την Ελλάδα, υποψήφιες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «2021 ORC Double Handed European Championship» ήταν οι Ισπανία, Ιταλία και η Σουηδία. «Σημαντικό ρόλο για την επιλογή του ΠΟΙΑΘ έπαιξε η μεγάλη προϊστορία του στη διεξαγωγή παγκόσμιων πρωταθλημάτων και η άριστη προετοιμασία και παρουσίαση της διεκδίκησης της διοργάνωσης», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του διοργανωτή ομίλου Ιωάννης Μαραγκουδάκης.  

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ανάληψης της διοργάνωσης από τη Ελλάδα και τον ΠΟΙΑΘ, έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση του Ομίλου, και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του αγώνα: «Είναι τιμή για τη χώρα μας να φιλοξενήσει αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενός αγωνίσματος. Είμαι βέβαιος ότι θα γραφτεί ιστορία το προσεχές καλοκαίρι με την άψογη διοργάνωση, η οποία θα στηριχθεί απολύτως και σε ότι χρειαστεί, ούσα υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως βέβαια και ο ετήσιος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας «AEGEAN 600» (600 ναυτικά μίλια άνευ σταθμού) που θα διεξαχθεί παράλληλα και αποτελεί θεσμό για τον ΠΟΙΑΘ και τη χώρα μας. Η πολιτική μας στηρίζει την εξωστρέφεια στον αθλητισμό, την επιστροφή της Ελλάδας εκεί που της αρμόζει, στην κεντρική παγκόσμια σκηνή του αθλητικού γίγνεσθαι και τέτοιες επιτυχίες σε ανάληψη διοργανώσεων την προωθούν, όπως προωθούν και τον κρίσιμο τομέα ανάπτυξης, εκείνον του αθλητικού τουρισμού», υπογράμμισε.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή