Ανακοινώνει Χιμένεθ σήμερα η ΑΕΚ

Ανακοινώνει Χιμένεθ σήμερα η ΑΕΚ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάσιμο έφυγε, ο Μανόλο έρχεται… Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ, έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο παρουσίας του σε αυτόν, αποτελεί ο Μάσιμο Καρέρα. 

Ο Ιταλός τεχνικός πλήρωσε το… μάρμαρο για τις τελευταίες κακές εμφανίσεις της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποκορύφωμα την τελευταία ισοπαλία με τον Βόλο για το πρωτάθλημα.

Από την άλλη, τον αντίθετο δρόμο παίρνει (ξανά) ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός επιστρέφει για τέταρτη φορά στην Ελλάδα για να κοουτσάρει την ομάδα με την οποία είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2018. 

Νωρίτερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρξε επαφή και συζήτηση μεταξύ της διοίκησης και πρωτοκλασάτων παικτών και προκρίθηκε η συγκεκριμένη λύση για τον πάγκο.

Για ενάμιση χρόνο

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι λοιπόν αυτός που καλείται, για ακόμα μία φορά, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Η ΑΕΚ ήρθε χθες το βράδυ σε επικοινωνία με τον Ισπανό τεχνικό με τον οποίο υπήρξε προφορική συμφωνία για ενάμιση χρόνο, η οποία θα ανακοινωθεί σήμερα. Συνεργάτες θα έχει τον Χεσούς Καλντερόν και τον γυμναστή Σεμπάστιαν Μπασκόν.

Στην ίδια λίστα ήταν, αλλά δεν προχώρησαν, και τα ονόματα του Γκουστάβο Πογέτ –που επίσης είχε περάσει στο πρόσφατο παρελθόν από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο– καθώς και του Ασιέρ Γκαριτάνο, ο οποίος μέχρι το καλοκαίρι που μας πέρασε βρισκόταν στο τιμόνι της Αλαβές. Ο 51χρονος Βάσκος προπονητής είχε κοουτσάρει για μία πενταετία τη Λεγανές, ενώ είχε και ένα πέρασμα για ένα εξάμηνο από τη Σοσιεδάδ.

Βαρύ κλίμα

Χθες το μεσημέρι, πάντως, η ΑΕΚ επισημοποίησε αυτό που όλοι περίμεναν, το διαζύγιο δηλαδή με τον Καρέρα. Το κλίμα για τον 56χρονο Ιταλό προπονητή ήταν ιδιαιτέρως βαρύ, παρά τη θετική για αυτόν παρένθεση που υπήρξε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ισοπαλία όμως το βράδυ της Δευτέρας στη Ριζούπολη απέναντι στον Βόλο ήταν η σταγόνα που, όπως φαίνεται, ξεχείλισε το ποτήρι. 
Ετσι ο Καρέρα αποχώρησε από την ΑΕΚ έπειτα από 50 παιχνίδια στον πάγκο της, κατά τα οποία μέτρησε 27 νίκες, 12 ισοπαλίες και 11 ήττες, με την ΠΑΕ στην ανακοίνωσή της να τον ευχαριστεί για την προσφορά του όσο διάστημα ήταν στην τεχνική ηγεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή