Προς σέντρα η Σούπερ Λιγκ 2, οριστική συμφωνία με ΕΡΤ

Προς σέντρα η Σούπερ Λιγκ 2, οριστική συμφωνία με ΕΡΤ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από σχεδόν δέκα μήνες αποχής, σέντρα με το «καλημέρα» του 2021 αναμένεται να κάνει η Σούπερ Λιγκ 2 αν γίνει δεκτό το αίτημά της για επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 3/1. 

Η απόφαση που έλαβε χθες το Δ.Σ. της Μικρής Λίγκας, θα πρέπει να εγκριθεί από το υφυπουργείο Αθλητισμού, την επιτροπή Λοιμωξιολόγων και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Στην περίπτωση που ανάψουν το πράσινο φως, στη διοργανώτρια αισιοδοξούν πως με τον ορισμό εμβόλιμων αγωνιστικών ή με τη διεξαγωγή μονών αγώνων πλέι-οφ και πλέι άουτ, οι συνολικά 32 αγωνιστικές μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι τις 16/5.  

Ωστόσο, επειδή στην πορεία ενδεχομένως να υπάρξουν νέες διακοπές λόγω του κορωνοϊού, θεωρείται απαραίτητη η τροποποίηση της προκήρυξης, τόσο σε ό,τι αφορά τους αγώνες κατάταξης όσο και με το χρονοδιάγραμμα, όπου θα επιδιωχθεί παράταση των ημερομηνιών του φινάλε. 

Επίσης, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με την ΕΡΤ (διετές συμβόλαιο έναντι 4,3 εκατ. ευρώ για τις 32 ΠΑΕ Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ) καθώς και η συμμετοχή των ομάδων της ΣΛ2 στο Κύπελλο Ελλάδας που ξεκινά στις 12/1. Για τη ΦΛ, η έναρξη των ομαδικών προπονήσεων προσδιορίζονται μετά τις 7/1. 

Στο μεταξύ, χθες, έγινε και η τηλεδιάσκεψη των παικτών από τους δέκα ομίλους της Γ΄ Εθνικης με την ΕΠΟ και τον ΠΣΑΠ, για την επανέναρξη της κατηγορίας. 

Η Ομοσπονδία προτίθεται να αναλάβει το κόστος των τεστ κορωνοϊού, μέσω της UEFA και των Περιφερειών, ενώ αναμένεται και μια τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να καταρτιστεί υγειονομικό πρωτόκολλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή