Στα βαθιά πέφτει ο Χιμένεθ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Κυριακή το απόγευμα ξεκίνησε και επίσημα η 4η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός καλείται να βγάλει την ομάδα από αγωνιστικό αδιέξοδο και να σώσει μια σεζόν που δείχνει να έχει… στραβώσει από νωρίς. Ο Χιμένεθ βουτάει αμέσως στα βαθιά, καθώς το πρώτο του ματς στον πάγκο θα είναι το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Σε περίπτωση νίκης η Ενωση παίρνει περισσότερα από τρεις βαθμούς, καθώς και η ψυχολογία στα αποδυτήρια θα αλλάξει, ενώ θα ξαναμπεί σε τροχιά πρωταθλητισμού μειώνοντας τη διαφορά, που τώρα είναι στους οκτώ βαθμούς. Στην αντίθετη περίπτωση, αποχαιρετά πρόωρα τις ελπίδες της για τον τίτλο και το έργο του Ισπανού γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Ο ίδιος μιλώντας στους παίκτες του, κατά την παρουσίασή του από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τόνισε ότι τους έχει τυφλή εμπιστοσύνη και είναι σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά, μπορεί η όλη κατάσταση να αλλάξει.

Στα μεταγραφικά, ο Χιμένεθ θα αποφασίσει για τις προσθαφαιρέσεις μετά το ντέρμπι και αφού αξιολογήσει το ρόστερ μαζί με τον Παναγιώτη Κονέ που ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Είναι δεδομένο πάντως ότι η ΑΕΚ θέλει να κινηθεί για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ, ενώ το ενδεχόμενο της επιστροφής –για ακόμα μία φορά– του Βράνιες παρουσιάζεται ως πιθανό. Στην Ισπανία, μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν την περίπτωση του Λουίς Πέρεθ. Ο 25χρονος μπακ έχει συμβόλαιο με τη Βαγιαδολίθ, όμως δεν έχει συμμετοχές και δεν αποκλείεται να ζητήσει να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη. Αντίθετα από την ΑΕΚ διέψευσαν σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και ανέφεραν ότι Μελισσανίδης και Χιμένεθ συζήτησαν την επιστροφή του Αραούχο.  

Στα αγωνιστικά και ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στη διάθεση του Χιμένεθ τέθηκαν οι Ολιβέιρα, Σιμόες και Λόπες που επέστρεψαν από την Πορτογαλία. Αντίθετα, απουσίαζε ο Λιβάγια, που λόγω καθυστερημένης αποστολής του αποτελέσματος στο τεστ κορωνοϊού δεν μπόρεσε να πετάξει για την Αθήνα, αλλά και ο Παουλίνιο που έχει προσβληθεί από τον ιό και παραμένει στην Πορτογαλία. Επίσης, ο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σάκχοφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή