Το κουμπί του «συναγερμού» πάτησε το βόλεϊ

Το κουμπί του «συναγερμού» πάτησε το βόλεϊ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση έχει φέρει ο νέος κορωνοϊός στο ελληνικό βόλεϊ. Το «κλείδωμα» της αγωνιστικής δραστηριότητας προκάλεσε μία σειρά από προβλήματα τόσο στους συλλόγους όσο και στους αθλητές και τις αθλήτριες. Η Ενωση Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών ζήτησε με επιστολή της την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ενώ οι παράγοντες των γυναικείων ομάδων ελπίζουν να αρχίσει γρήγορα και το δικό τους, με τον Ολυμπιακό να είναι έτοιμος να κατέβει στη διοργάνωση με νεάνιδες.  

Η Λίγκα του βόλεϊ με επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας και πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την COVID-19 και με κοινοποίηση στους υπ. Υγείας, υφ. Πολιτικής Προστασίας, υφ. Αθλητισμού και ΓΓΑ, ζήτησε την άμεση επανέναρξη των αγώνων του πρωταθλήματος. «Hδη διανύουμε τη 14η ημέρα προπονήσεων και έχουμε μηδέν κρούσματα. Το υγειονομικό πρωτόκολλό μας είναι το πιο αυστηρό από κάθε άλλο πρωτάθλημα σάλας. Το άθλημά μας είναι το πλέον ακίνδυνο λόγω της μη επαφής των αθλητών. Είμαστε μόνον οκτώ ομάδες, άρα ομιλούμε για μία αθλητική κοινότητα 120 αθλητών και περίπου άλλων 80 ατόμων που συμπεριλαμβάνουν τα αγωνιστικά team των ομάδων μας, άρα ομιλούμε για μάξιμουμ 200 άτομα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, στην οποία τονίζεται ότι η διοργάνωση θα πρέπει να αρχίσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου για να προλάβει να ολοκληρωθεί.   

Κατά τη σύσκεψη της ομοσπονδίας βόλεϊ με θέμα το γυναικείο πρωτάθλημα, τα σωματεία ενημερώθηκαν ότι θα υπάρξουν κυρώσεις εάν δεν κατεβούν. Πολλοί παράγοντες αναφέρθηκαν στα οικονομικά προβλήματα και υπογράμμισαν ότι το πρωτάθλημα θα εξελιχθεί διαφορετικά διότι πολλές αθλήτριες έχουν αποχωρήσει. Ιδιαίτερη σημασία έχει η τοποθέτηση του Ολυμπιακού, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να αποδεσμεύσει τις αθλήτριές του και να συνεχίσει με τις νεάνιδες και όσες αθλήτριες αποφασίσουν να παραμείνουν. Αξίζει να θυμίσουμε ότι παρόμοια απόφαση είχε ληφθεί και για το τμήμα χάντμπολ της ομάδας. Από τον Ολυμπιακό έχει αποχωρήσει η αρχηγός Στέλλα Χριστοδούλου, η οποία θα συνεχίσει στην Τουρκία και η Σάσκια Χίπε που από τα ερυθρόλευκα θα φορέσει τα χρώματα της ιταλικής Μπρέσια.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή