Νέα δεδομένα έφερε ο αθλητικός νόμος

Νέα δεδομένα έφερε ο αθλητικός νόμος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα στον αθλητισμό της χώρας έφερε ο νέος αθλητικός νόμος της κυβέρνησης, ο οποίος συμπλήρωσε τον 4639/2019, και σύμφωνα με αυτόν αναβαθμίζεται ο ρόλος του αθλητή του ολυμπιακού και του παραολυμπιακού αθλητισμού. Για πρώτη φορά θα έχουν δικαίωμα ψήφου στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών, ενώ οι προπονητές με ολυμπιακές διακρίσεις θα μπορούν να εκλεγούν σε Δ.Σ. Παράγοντες, οι οποίοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους δεν θα είναι υποψήφιοι, ενώ, σύμφωνα με τον 4639/2019, δικαίωμα δεν θα έχουν ούτε όσοι συμπλήρωσαν τρεις πλήρεις ή μερικές θητείες.  

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, το οποίο θα αποτελέσει εκλογικό κατάλογο για τις προσεχείς αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών. Μέσα από το μητρώο επιχορηγήθηκαν και τα σωματεία, καθώς, για πρώτη φορά ύστερα από το 2008, η πολιτεία τα ενίσχυσε απευθείας.  

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, το 2020, αναβλήθηκαν τέσσερις φορές, και έχουν οριστεί για τις 19/1. Τον Ιούλιο, το Ειρηνοδικείο «μπλόκαρε»  την αλλαγή του καταστατικού της Ομοσπονδίας. Ο νέος αθλητικός νόμος και τα χρονικά όρια που προέβλεπε, τις μετέθεσαν από τις 9/10 στις 23/11, ενώ λόγω lockdown, άλλες δύο προγραμματισμένες αρχαιρεσίες (12/12 και 29/12) ματαιώθηκαν.

Η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρου Ψαρόπουλου έχει υποδειχθεί από την πλειονότητα των Ενώσεων, ωστόσο η πρόθεση για πρόεδρο κοινής αποδοχής παραμένει στο προσκήνιο, σε συνδυασμό με τις εισηγήσεις των FIFA-UEFA μέσω της ολιστικής μελέτης. Για τις υπόλοιπες ομοσπονδίες, εξαιτίας της πανδημίας, οι εκλογές έχουν παραταθεί μέχρι τις 31/3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή