Χρονιά μεγάλων απωλειών και πένθους

Χρονιά μεγάλων απωλειών και πένθους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2020 πήρε από κοντά μας δύο πολύ μεγάλους αστέρες του αθλητισμού, και όχι λόγω κορωνοϊού. Για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά και για την Αργεντινή καθώς και τη Νάπολη στην Ιταλία, το έτος που έφυγε θα είναι για πάντα η χρονιά που «χάθηκε» ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ενώ για αυτόν του μπάσκετ η χρονιά που εντελώς αδόκητα κόπηκε το νήμα της ζωής του Κόμπε Μπράιαντ.

Ηταν 25 Νοεμβρίου όταν ο θεός του ποδοσφαίρου πέρασε στην αιωνιότητα, καθώς η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά μερικές μέρες μετά την επέμβαση για αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Ο θάνατος του Μαραντόνα βύθισε στο πένθος τον κόσμο του αθλητισμού.

Ο τριήμερος θρήνος στην Αργεντινή δεν έφτανε για την οδύνη ενός λαού που στον Μαραντόνα αντίκριζε τον εαυτό του, ωστόσο οι συνθήκες του θανάτου του ακόμη διερευνώνται, και φαίνεται ότι σημειώθηκε εγκληματική αμέλεια.

Πολύ πιο τραγική ήταν η υπόθεση του Μπράιαντ, που σκοτώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου από πτώση ελικοπτέρου στη Νότια Καλιφόρνια. Ενας εκ των κορυφαίων του μπάσκετ, άφησε μόνο φίλους και θαυμαστές φεύγοντας στα 41 του. Συγκινητικό ήταν το αντίο του ΝΒΑ και κυρίως των Λέικερς για τον μεγάλο άσο του.

Μεταξύ των πολλών που μας «πήρε» για πάντα το 2020 ήταν και ο Πάολο Ρόσι. Ο Ιταλός άφησε τον Δεκέμβριο την τελευταία του πνοή στα 65 του, αλλά θα μείνει πάντα στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων ως ο άνθρωπος που χάρισε το Μουντιάλ του 1982 στην Ιταλία.

Το 2020 έφυγαν από τη ζωή, μεταξύ άλλων, και οι Αντ. Γεωργιάδης, Σ. Θεοδωρίδης, Ν. Αλέφαντος, Ζ. Ουγιέ (ποδόσφαιρο), Ντ. Στερν, Μπ. Στάνκοβιτς (μπάσκετ), Γ. Ζαΐμης (ιστιοπλοΐα), Γ. Λούσις (ακοντισμός), Μπ. Μόροου (στίβος), Φ. Μουδάτσιος, Τ. Μπένεντεκ, Αλ. Καμπάνοφ (πόλο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή