«Ηλεκτροσόκ» με Βόβορα

Παρελθόν ο 43χρονος προπονητής για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα στο Λαύριο

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα τολμηρό εγχείρημα σε μια ομάδα με το ειδικό βάρος του μπασκετικού Παναθηναϊκού έλαβε και επίσημα τέλος χθες, με την ανακοίνωση του διαζυγίου της «πράσινης» ΚΑΕ με τον Γιώργο Βόβορα. Ο 43χρονος τεχνικός, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο κλήθηκε να συμμετάσχει στην εκ βάθρων ανανέωση και να γίνει ο καθοδηγητής της νέας εποχής του «τριφυλλιού», δεν τα κατάφερε. 

Πλέον, η διοίκηση βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του, ενόψει μάλιστα της δύσκολης συνέχειας. Στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Ζενίτ για την Ευρωλίγκα, την τεχνική καθοδήγηση θα αναλάβουν οι μέχρι πρότινος βοηθοί του Θανάσης Γιαπλές και Κώστας Χαραλαμπίδης, ενώ στόχος είναι να προσληφθεί ο διάδοχος και να βρίσκεται στον πάγκο στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. 

Δεν είναι τόσο κάποια αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα, ούτε και η προχθεσινή πρώτη ήττα από το Λαύριο για την Basket League, που έπαιξαν τον βασικό ρόλο για την εξέλιξη αυτή.

Είναι κυρίως οι συνεχείς άσχημες εμφανίσεις στο παρκέ και η διαχείριση της ομάδας, τόσο εντός όσο και εκτός αποδυτηρίων. Μια εσωτερική διαδικασία που με κυρίαρχο στοιχείο την πειθαρχία, πρέπει να δουλεύει απολύτως σωστά.       

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, από την πλευρά τους, έχουν τεράστιο μέρος ευθύνης για την εικόνα της ομάδας και πλέον καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν τις δυνατότητες και τα ψυχικά αποθέματα να αναστρέψουν την κατάσταση. 

Το ρίσκο που πήρε η διοίκηση των «πράσινων», χρίζοντας πρώτο προπονητή τον Γ. Βόβορα, ήταν ευθύς εξαρχής μεγάλο. Θέλοντας να τον επιβραβεύσει για την οκταετή συνεισφορά του από τα πόστα του βοηθού και υπηρεσιακού τεχνικού, του ανέθεσε την επικίνδυνη αποστολή, το φορτίο ωστόσο αποδείχθηκε ασήκωτο. Ιδιαιτέρως όταν είχε να παλέψει κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες (μειωμένο μπάτζετ, περιορισμοί στη στελέχωση του ρόστερ, άδειο ΟΑΚΑ, κόντρα διοίκησης με την Ευρωλίγκα, κορωνοϊός). 

Το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση, στην οποία ο Ελληνας προπονητής αποχαιρέτησε τους παίκτες, έδωσε και αντιπροσωπεία οπαδών που με τον δικό της τρόπο ζήτησε σοβαρότητα ενόψει της συνέχειας από τους παίκτες. 

«Το γεγονός ότι έφυγε ο κόουτς, δεν σημαίνει ότι είστε άμοιροι των ευθυνών σας και για αυτό φροντίστε να διορθώσετε την εικόνα σας», τόνισε από την πλευρά του στους παίκτες ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναγιώτης Τριαντόπουλος, που μαζί με τους γενικούς αρχηγούς Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Δαμαντίδη βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. 

• Το Λαύριο, λοιπόν, μετά την ΑΕΚ υποχρέωσε και τον Παναθηναϊκό να φύγει με το κεφάλι σκυφτό, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στην Basket League. Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη πέτυχε την έκτη σερί νίκη του και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.  

Η ΑΕΚ που σήμερα (18.00) αντιμετωπίζει στο Ισραήλ την Χάποελ Κολόν για την 5η αγωνιστική του BCL, επικράτησε εύκολα του Κολοσσού. 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα: ΑΕΚ – Κολοσσός 89-72, Λαύριο – ΠΑΟ 92-82, Μεσολόγγι – Προμηθέας 82-88, Περιστέρι – ΠΑΟΚ 76-67, Ιωνικός – Αρης 68-64, Ηρακλής – Λάρισα 73-69. 

Η βαθμολογία: Περιστέρι 16 (10 αγ.), Λαύριο 15 (9), Παναθηναϊκός 15 (8), ΑΕΚ 15 (8), Ηρακλής 15 (10), Ιωνικός 14 (10), Μεσολόγγι 13 (10), ΠΑΟΚ 13 (9), Κολοσσός 13 (10), Αρης 12 (9), Λάρισα 11 (9), Προμηθέας 10 (6).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή