Το 2021 χαμογέλασε μόνο στον Ολυμπιακό

Το 2021 χαμογέλασε μόνο στον Ολυμπιακό

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο ο Ολυμπιακός έκανε ποδαρικό με το δεξί στο ποδοσφαιρικό 2021, αυξάνοντας σημαντικά την απόσταση από τους διώκτες του στην κούρσα του πρωταθλήματος. 

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα 3-0 της ΑΕΚ στο Φάληρο και ήταν η μόνη ομάδα από την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος που νίκησε στην πρώτη αγωνιστική του β΄ γύρου. 

Ολες οι άλλες είχαν απώλειες, με το μεγαλύτερο σοκ να το γνωρίζει ο 2ος στη βαθμολογία Αρης, με θύτη τη Λαμία που πέτυχε εις βάρος του την πρώτη της φετινή νίκη εύκολα, μάλιστα, με 2-0! Σε τροχιά πλέι οφ βρέθηκε ξανά ο εντυπωσιακός Βόλος που νίκησε χθες 1-0 στην έδρα του τον Ατρόμητο και έφτασε τον Παναθηναϊκό στην 5η θέση.

Εκπληξη

Στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου, η Λαμία ξεπέρασε την απουσία 9 παικτών της λόγω κορωνοϊού και υπέγραψε με το 2-0 επί του Αρη μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι στην ουραγό και μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στη Σούπερ Λιγκ 1, αλλά έπεσε θύμα του Αραμπούλι που πέτυχε δύο γρήγορα γκολ, το πρώτο με πέναλτι (μέσω VAR) στο 9΄ και το δεύτερο με εκπληκτικό ανάποδο ψαλιδάκι στο 17΄. Ο Αρης έμεινε με δέκα όταν στο 64΄ ο Σούντγκνερ απώθησε ένα μπολ μπόι και απείλησε μόνο στο 79΄ με το φάουλ του Γκάμα στο δοκάρι.

Δίκαιη νίκη

Νωρίτερα, ο Βόλος έδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι ομάδα για τα ψηλότερα πατώματα της βαθμολογίας. Η νίκη του με 1-0 επί του Ατρόμητου ήλθε με σκόρερ τον Περέα στο 36΄ και ήταν απόλυτα δίκαιη, παρότι δέχθηκε πίεση από τους φιλοξενούμενους στο β΄ ημίχρονο και απειλήθηκε με ισοφάριση ακόμα και στο 94΄, με προβολή του προωθημένου τερματοφύλακα Γιαννιώτη! 

Οι Βολιώτες είχαν καθαρές ευκαιρίες για πιο άνετη επικράτηση, με μοιραίο τον Ουάρντα, στο τελευταίο του παιχνίδι πριν από την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Εχασαν έδαφος

Η άνετη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι επιβεβαίωσε την αίσθηση ότι είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. 

Αντίθετα, η ΑΕΚ συνεχίζει να παραπαίει παρά την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της και αντί να κοιτά προς τα πάνω, αρχίζει να αγχώνεται μην τυχόν την προλάβουν οι άλλες ομάδες που την ακολουθούν από απόσταση, προς το παρόν… 

Πολύ πίσω στο κυνήγι του τίτλου βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ μετά το 1-1 στη Λάρισα και περιμένει τη βοήθεια Μίκαελ Κρμέντσικ για να αλλάξει την εικόνα του. 

Ο 27χρονος Τσέχος επιθετικός βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει ως δανεικός από την Μπριζ. Στην εξάδα παρέμεινε και ο αποδεκατισμένος λόγω κορωνοϊού Παναθηναϊκός, κρατώντας χωρίς τέσσερις βασικούς του παίκτες το 0-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή