Κύπελλο: δεν έβγαλε ντέρμπι η κλήρωση

Κύπελλο: δεν έβγαλε ντέρμπι η κλήρωση

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ανέδειξε ντέρμπι η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας στην οποία συμμετείχαν μόνο οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1. Οι «μεγάλοι» είναι τα ακλόνητα φαβορί για την πρόκριση στη φάση των «8», καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ τη Λάρισα, η ΑΕΚ τον Απόλλωνα, ενώ πιο δύσκολο έργο θα έχει ο Αρης που κληρώθηκε με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι τυχεροί της διαδικασίας ήταν οι Παναθηναϊκός και Λαμία, που περνούν χωρίς αγώνα στην προημιτελική φάση, παρά το αίτημα του Ολυμπιακού, αυτό να ισχύσει για τους φιναλίστ του περυσινού τελικού (Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

Συνοπτικά τα ζευγάρια: ΠΑΟΚ – ΑΕΛ, Βόλος – ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος, Αρης – Αστέρας Τρ., ΑΕΚ – Απόλλων Σμ. και Παναιτωλικός – Ολυμπιακός (α΄ αγ. 19-20-21/1 – ρεβάνς: 2-3-4/2).

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί χωρίς τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, μετά απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, λόγω της παρέλευσης των προθεσμιών. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να συμμετάσχουν. Ωστόσο, στην επιστολή των ειδικών που εστάλη χθες το πρωί σε ΕΠΟ και ΣΛ2, κατέστη σαφές πως «τα μέλη θα επανέλθουν εντός δεκαημέρου προκειμένου να εισηγηθούν επί του θέματος λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα», κάτι που πρακτικά καθιστούσε αδύνατο τον προγραμματισμό του θεσμού.

Με βάση τα παραπάνω, η έναρξη του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, προσδιορίζεται στην καλύτερη περίπτωση για τις 16-17/1.

Η Ομοσπονδία, πάντως, αποφάσισε να ενισχύσει τις ΠΑΕ της ΣΛ2 με το ποσό των 150.000 ευρώ, από τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου.  

• Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ζήτησε η ΕΠΟ, προκειμένου να συζητηθούν τα κενά που εντόπισαν FIFA και UEFA στο νέο αθλητικό νόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή