Ο,τι προλάβει να σώσει ο Κάτας

Ο,τι προλάβει να σώσει ο Κάτας

Παλεύει ο Ισραηλινός να έρθει στον ΠΑΟ, ο οποίος ηττήθηκε και από τη Ζενίτ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δάκρυα του Μάνου Παπαδόπουλου κατά τη βράβευσή του από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη για τα 35 χρόνια προσφοράς, ήταν η μόνη συγκίνηση που χάρισε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ. Ο πολύπειρος παράγοντας και νυν τζένεραλ μάνατζερ στον σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης είδε με πόνο ψυχής τους «πράσινους» να μοιάζουν για 30 λεπτά με φάντασμα, ανήμποροι να ακολουθήσουν τον ρυθμό μιας ομάδας με μικρό παρελθόν, αλλά λαμπρό μέλλον. Δημιούργημα του πρώην «πράσινου» Τσάβι Πασκουάλ, η εξαιρετική Ζενίτ νίκησε διά ρυθμού περιπάτου 89-77 και διατηρήθηκε, προς έκπληξη όλων, εντός πρώτης πεντάδας στο ξεκίνημα του β΄ γύρου της Ευρωλίγκας, έχοντας και δύο παιχνίδια λιγότερα! 

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Κώστα Χαραλαμπίδη, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγάει από την αρχή, παρουσιάζοντας όλες τις παθογένειες που τον κρατούν στην ουρά της βαθμολογίας. Με τη διαφορά να φτάνει στο +17 για τη Ζενίτ στο 12΄, η μικρή αντεπίθεση που την κατέβασε στους επτά πόντους στο 17΄, έμεινε χωρίς συνέχεια. Οι σχεδόν 50 πόντοι (47 χθες) που δέχθηκαν πάλι οι «πράσινοι» στο α΄ ημίχρονο, τους υποχρέωσαν να κυνηγήσουν στο β΄ μέρος διαφορά 12 πόντων (35-47), αλλά πώς να την ανατρέψουν με τέτοια… αεράμυνα; Δέχθηκαν 29 πόντους στην 3η περίοδο και συνολικά 89 στο παιχνίδι, με μόνο παρήγορο ότι μείωσαν από το -25 (49-74 στο 29΄) στο -9 (75-84) στο 38΄, χωρίς να αποφύγουν την 3η σερί ήττα και 5η στα τελευταία 6 παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα. 

Το ζητούμενο πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι να κλείσει σύντομα το θέμα του νέου προπονητή για να προλάβει να σώσει ό,τι σώζεται. Φαβορί προβάλλει ο Οντετ Κάτας, αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή (με την ανάλογη αποζημίωση) για τη λύση του συμβολαίου του με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μακ 1, Παπαγιάννης 9, Μποχωρίδης 5, Παπαπέτρου 14, Κασελάκης 9, Καλαϊτζάκης, Φόστερ 2, Νέντοβιτς 8, Γουάιτ 6, Μίτογλου 13, Μπέντιλ 8 Σαντ Ρος 2. 
ΖΕΝΙΤ: Ρίβερς 4, Πάνγκος 18, Φρίτζον 3, Χόλινς 10, Τόμας 10, Μπάρον 6, Πούσκοφ 8, Τρούσκιν, Ζούβκοφ 1, Πονίτκα 4, Γκουντάιτις 25. 

Σε άλλους χθεσινούς αγώνες: Αλμπα – Μακάμπι 73-85 και Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε 71-73. Ο Ολυμπιακός θα κάνει απόψε (21.00) ποδαρικό στο 2021 κόντρα στην Μπάγερν στο ΣΕΦ. Τα άλλα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής: Ζαλγκίρις – Χίμκι, Βιλερμπάν – Εφές, Ρεάλ – Αρμάνι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή