Πολλές αντιδράσεις στο ΝΒΑ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Πολλές αντιδράσεις στο ΝΒΑ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κόσμος του ΝΒΑ αντέδρασε έντονα στα επεισόδια στο Καπιτώλιο, με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν προχθές να γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, περιλαμβανομένων και των Μιλγουόκι Μπακς των αδελφών Αντετοκούνμπο.

Ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ, δε μάσησε τα λόγια του, όπως πάντα άλλωστε: «Μιλάμε για τις καταστάσεις αυτές επί χρόνια. Αν επιτρέπουμε στα ψέματα να εξαπλώνονται και δίνουμε στους ανθρώπους με εξουσία τη δυνατότητα να ψεύδονται, ξαφνικά έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους να αμφιβάλλουν για μια εκλογή που επικυρώθηκε σε κάθε πολιτεία», τόνισε, επισημαίνοντας πως «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».

Εντονότερη ήταν η αντίδραση των μαύρων καλαθοσφαιριστών του ΝΒΑ. Ο έμπειρος Τζαμάλ Κρόφορντ εστίασε στην ανοχή που απολαμβάνουν οι λευκοί παραβάτες του νόμου, σε αντίθεση με τους υπολοίπους, λέγοντας σε ανάρτησή του ότι «κάνεις τέτοια πράγματα όταν ξέρεις ότι έχεις κάποιο προνόμιο και τίποτε δεν μπορεί να σου συμβεί».

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά έκαναν λόγο και άλλοι παίκτες και προπονητές του ΝΒΑ, προβαίνοντας στην αυθόρμητη σύγκριση με τη σκληρή αντίδραση των δυνάμεων καταστολής κατά τις διαδηλώσεις του κινήματος «Black Lives Matter». Ο δε Ντρέιμοντ Γκριν, ο φόργουορντ των Γουόριορς, τα έβαλε και με τα ΜΜΕ που αποκαλούσαν τις ορδές των τραμπικών «διαδηλωτές», ενώ όπως πρόσθεσε ο ίδιος επρόκειτο για «τρομοκράτες».

Το πιο χαρακτηριστικό σχόλιο, όμως, έκανε ο προπονητής των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Τζον Μπλερ Μπίκερσταφ, που είπε ότι η οκτάχρονη κόρη του φοβόταν να πάει να κοιμηθεί και πρόσθεσε: «Ο,τι κόμμα κι αν ψηφίζεις, αυτό δεν είναι Αμερική. Είναι προδοσία!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή