ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν Σούπερ Λιγκ 2 και βόλεϊ

xekinoyn-soyper-ligk-2-kai-volei-561220312

Το «πράσινο φως» για την επανέναρξη τόσο της Σούπερ Λιγκ 2 όσο και της Βόλει Λιγκ από το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου άναψε η Γενική Γραμματεία Πολιτικλης Προστασίας.

Η επιτροπή των ειδικών λοιμοξιολόγων μετά την σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχαν με τους αρμόδιους φορείς των δυο αθλημάτων, εισηγήθηκε θετικά στην κυβέρνηση κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα. Η επανέναρξη θα γίνει κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε προπονήσεις και αγώνες στα πρότυπα της Σούπερ Λιγκ 1.

Όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα παιχνίδια θα γίνονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Η σχετική ενημέρωση της ΓΓΑ έχει ως εξής:

«Οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.

Ομόφωνα, λοιπόν, εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.

Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.

Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια».