Μάχη για τη δεύτερη θέση

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο φουσκωμένο… μαξιλαράκι ασφαλείας απέκτησε ο Ολυμπιακός μετά το ισόπαλο 0-0 του Αρη στα Γιάννενα, που αύξησε τη διαφορά του από τη 2η θέση τους 8 βαθμούς. Στο φινάλε της 16ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ πέρασε από τη Λαμία πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 1-0, με σημαντικό ότι κράτησε το μηδέν στην άμυνα παρότι έπαιζε από το 53΄ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ινσούα. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημά τους, οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν εντελώς ακίνδυνοι. Το νικητήριο γκολ ήλθε μόλις στο 9΄ με έξυπνο πλασέ του Ανσαριφάρντ, ο οποίος είχε και κεφαλιά στο δοκάρι στο 21΄.    

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βλάχος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (59΄ Τζανδάρης), Μπιάρνασον (74΄ Γκούγκα), Προβυδάκης (59΄ Ντέλετιτς), Βασιλακάκης (59΄ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (63΄ Τιρόνε), Καραμάνος. 
ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ινσούα, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης, Σιμόες, Σάκχοφ (69΄ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος (62΄ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (69΄ Λιβάγια), Αλμπάνης (57΄ Λόπες), Ανσαριφάρντ (63΄ Ολιβέιρα).

Αν έχει κάτι να θυμάται κανείς από τη λασπομαχία των Ιωαννίνων, είναι ένα γήπεδο εντελώς ακατάλληλο για ποδόσφαιρο. Ο αγωνιστικός χώρος των «Ζωσιμάδων» θύμιζε… ορυζώνα και μοιάζει με θαύμα που ολοκληρώθηκε το παιχνίδι χωρίς σοβαρό τραυματισμό. Η καταρρακτώδης βροχή έκανε δύσκολη υπόθεση ακόμα και την πιο κοντινή πάσα, σε σημείο να θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό το τελικό 0-0, παρότι σημειώθηκε ένα γκολ από τον Μαντσίνι στο 35΄ που δεν μέτρησε (με χρήση VAR)  λόγω επιθετικού φάουλ του Μάνου στον Χουτεσιώτη. Ο ΠΑΣ είχε δύο απανωτές ευκαιρίες για τη νίκη, με τον Μπουσέ να εξουδετερώνει τετ α τετ του Κριζμάν στο 76΄ και πολύ επικίνδυνο σουτ του Παμλίδη στο 78΄.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Σάλιακας, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (89΄ Λιάσος), Καρτάλας, Μπρένερ (74΄ Λεό), Παμλίδης (90+ Πανουργιάς), Κριζμάν (89΄ Ελευθεριάδης).  
ΑΡΗΣ: Μπουσέ, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Γκάνεα (56΄ Σούντγκρεν), Τζέγκο, Λούκας Σάσα, Μαντσίνι, Γκάμα (78΄ Ματέο Γκαρσία), Σίλβα (56΄ Λόπεθ), Μάνος.  

Χωρίς εκπλήξεις κύλησαν και τα υπόλοιπα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, με τον Ολυμπιακό να περνά από το Αγρίνιο πιο δύσκολα απ’ όσο περίμενε, επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικού. Νίκη πέτυχε και ο ΠΑΟΚ (3-1 με ανατροπή τον Βόλο στην Τούμπα), λίγο πριν παίξει αύριο το τελευταίο του χαρτί στη μάχη για τον τίτλο. Οντας 10 βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους», η αυριανή (εξ αναβολής) αναμέτρησή τους στη Θεσσαλονίκη αποκτά χαρακτήρα τελικού. Αν δεν νικήσει τον Ολυμπιακό ώστε να ρίξει τη διαφορά στους 7 βαθμούς, η σεμνή τελετή θα λάβει πρόωρο τέλος κι ας είμαστε ακόμα στην αρχή του β΄ γύρου.  

Χαρακτήρα τελικού δίνει και ο Παναθηναϊκός στον κυριακάτικο αγώνα του με τον Αρη. Με τη νίκη τους με 2-0 επί της Λάρισας στη Λεωφόρο, οι «πράσινοι» μάζεψαν εφτά βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια τους, εδραιώθηκαν στην πρώτη πεντάδα και με νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», θα διατηρήσουν ελπίδες για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Προηγείται χρονικά το (εξ αναβολής, επίσης) ντέρμπι Αρης – ΑΕΚ την Πέμπτη και θα προκύψουν απώλειες για τη μία ή και τις δύο από τις ομάδες που κυνηγάνε. Σε τροχιά πλέι οφ παραμένει και ο Αστέρας Τρίπολης μετά τη νίκη του με 1-0 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα, ενώ το ισόπαλο 0-0 στο Περιστέρι κράτησε Ατρόμητο και ΟΦΗ εκτός πρώτης εξάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή