Ολυμπιακοί Τόκιο: Τέλη Μαρτίου θα ξέρουμε, λέει σύμβουλος της ιαπωνικής κυβέρνησης

Ολυμπιακοί Τόκιο: Τέλη Μαρτίου θα ξέρουμε, λέει σύμβουλος της ιαπωνικής κυβέρνησης

Κάθε άλλο παρά σίγουρη η διεξαγωγή τους, λέει συνεργάτης του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη Μαρτίου θα γνωρίζουμε εάν γίνουν τελικά το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με δήλωση στενού συνεργάτη του Ιάπωνα πρωθυπουργού στο πρακτορείο Reuters.

Ο Τακέσι Νιινάμι, επικεφαλής της βιομηχανίας ποτών Suntory Holdings και ένας από τους σημαντικότερους συμβούλους του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε την Τετάρτη στο πρακτορείο ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο κ. Νιινάμι πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να βάλει τα δυνατά της για να καταφέρει να φιλοξενήσει το κορυφαίο αυτό γεγονός φέτος, μετά και την περυσινή αναβολή του.

Το Τόκιο επιμένει επισήμως ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά. Ωστόσο η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιαπωνία έχει ανεβάσει τα επίπεδα συναγερμού, ιδίως στο Τόκιο και σε μερικές άλλες περιοχές γύρω από την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στην Ιαπωνία στις 25 Μαρτίου, με περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμους να τρέχουν ανά τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για τέσσερις μήνες έως την τελετή έναρξης της 23ης Ιουλίου.

Και πέρυσι η απόφαση για την αναβολή των Αγώνων του καλοκαιριού του 2020 ελήφθη και ανακοινώθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Το κοινό στην Ιαπωνία είναι όλο και περισσότερο ενάντια στη διεξαγωγή των Αγώνων το καλοκαίρι στο Τόκιο, με τέσσερις στους πέντε Ιάπωνες να ζητούν αναβολή ή ματαίωση της διοργάνωσης.

Πηγή: Reuters, AP, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή