«Δεν έπρεπε να γίνει καν παραπομπή Μαρινάκη»

«Δεν έπρεπε να γίνει καν παραπομπή Μαρινάκη»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν ζήτησε κατά την αγόρευσή του στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο δικηγόρος του Βασίλης Δημακόπουλος, στο πλαίσιο της «δίκης των 28» που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας.

«Δεν έπρεπε να έχει γίνει καν η παραπομπή στο δικαστήριο. Η ακροαματική διαδικασία επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο που να δικαιολογεί την παραπομπή του κ. Μαρινάκη. Κανένας από όσους εξετάστηκαν στο ακροατήριο δεν είχε κάποιο στοιχείο», ανέφερε ο εκ των συνηγόρων του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τον οποίο ο εισαγγελέας της έδρας Χάρης Λακαφώσης έχει προτείνει την παύση της ποινικής δίωξης του λόγω παραγραφής των αδικημάτων που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, δεχόμενος ωστόσο ότι τέλεσε τόσο το αδίκημα της σύστασης συμμορίας όσο και το αδίκημα της απόπειρας να χειραγωγηθούν τα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ το 2012.

Ο κ. Δημακόπουλος υποστήριξε πως ένα διαιτητικό σφάλμα δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο χειραγώγησης. «Ο νέος ποινικός κώδικας λέει όποιος οργανώνεται με άλλον, όχι όποιος ενώνει. Απαιτείται η σύσταση οργάνωσης, να διαθέτει στοιχειώδη δομή» τόνισε, ενώ έκανε λόγο για ηθική βλάβη που υπέστη ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων».  

«Αυτή η διαδικασία προκάλεσε πλήγματα ανεξίτηλα σε ανθρώπους που διασύρθηκαν και κατηγορήθηκαν αδίκως. Οι βλάβες δεν αποκαθίστανται, πολλές φορές είναι αδιόρθωτες. Αυτή τη δοκιμασία έχει περιέλθει ο κ. Μαρινάκης και η οικονομική του κατάσταση δεν διαφοροποιεί το ηθικό πλήγμα. Το πλήγμα είναι βαρύ, ανεξίτηλο και το εισπράττουν πολλές φορές μέλη της οικογένειας που είναι άμοιρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή