Ημερίδα κατά παρενόχλησης και κακοποίησης στον αθλητισμό

Ημερίδα κατά παρενόχλησης και κακοποίησης στον αθλητισμό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2016, αθλήτριες της αμερικανικής εθνικής ομάδας γυμναστικής έσπασαν τη σιωπή τους και κατήγγειλαν τον, τότε, γιατρό Λάρι Νάσαρ για σεξουαλική κακοποίηση. Η πρώτη καταγγελία άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και εκατοντάδες αθλήτριες των ΗΠΑ μίλησαν για ανάλογες περιπτώσεις. Με στόχο την καταπολέμηση των παρενοχλήσεων και των κακοποιήσεων παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες, το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης διοργανώνει σήμερα τη διαδικτυακή ημερίδα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» ως πρώτο βήμα εξειδικευμένων μέτρων που έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των ανήλικων αθλητών. 

Ο πρώην γιατρός της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, το 2018, καταδικάστηκε και οι καταγγελίες των αθλητριών, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και το «χρυσό κορίτσι» Σιμόν Μπάιλς, γιγάντωσαν το κίνημα «metoo». 

Σύμφωνα με έρευνες, στην Ευρώπη, το 1/3 των παιδιών που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή βία δεν μιλάει. Το υφυπουργείο Αθλητισμού θα προχωρήσει σε εξειδικευμένα μέτρα με στόχο τον εντοπισμό και την καταπολέμηση ανάλογων περιστατικών.      

Οικοδεσπότες της διαδικτυακής ημερίδας θα είναι ο υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης και ο εκτελεστικός γραμματέας της «Διευρυμένης Συμφωνίας για τον Αθλητισμό» (ΕPAS) του Συμβουλίου της Ευρώπης, Στ. Φρόσαρντ. Για τη δική της εμπειρία θα μιλήσει και η χρυσή ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία πρόσφατα κατήγγειλε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η παλαιά κολυμβήτρια Κάρεν Λιτς. Η Ιρλανδή είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον προπονητή της. Θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο υπ. Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, οι υφ. Παιδείας και Υγείας, Ζ. Μακρή και Ζ. Ράπτη κ.ά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή