Στον εισαγγελέα η υπόθεση Μπεκατώρου

Στον εισαγγελέα η υπόθεση Μπεκατώρου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αρμόδιο εισαγγελέα βρίσκονται πλέον οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που καταγγέλλει ότι είχε υποστεί όταν ήταν νέα αθλήτρια από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει στη διοίκηση. Η αθλήτρια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα καταγγελλόμενα κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».   

«Στο μικρό και αθώο μυαλό μου η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω και να κάνω ότι δεν συνέβη τίποτα. Εκλαψα πολύ και όταν ξύπνησα άρχισα μία παράσταση που έληξε μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Με πολλή δουλειά, θεραπεία, και ανάλυση κατάφερα να  αναλάβω το βάρος της ευθύνης μου, το να μη μιλήσω τότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτός ο παράγοντας εκτός αθλητικών χωρών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η ολυμπιονίκης.  

Η Σοφία Μπεκατώρου και η Αιμιλία Τσουλφά έχουν αναδειχθεί δύο φορές κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου (2002, 2004), κάτι που δεν το έχει καταφέρει καμία άλλη Ελληνίδα αθλήτρια σε κανένα άθλημα.   

Τελευταία, στην ιστιοπλοΐα, αποτελούσε κοινό μυστικό ότι δεν είχε ιδιαίτερη στήριξη από την ομοσπονδία της. Το γιατί αποκαλύφθηκε μέσα από την κατάθεση ψυχής που έκανε στη διαδικτυακή ημερίδα: «Ο Χ ουδέποτε δήλωσε μετάνοια ή άλλαξε τον τρόπο που λειτουργούσε. Με την αλλαγή της στάσης μου και την  ψυχρότητά μου έγινε ειρωνικός και σε γενικές γραμμές αμφισβήτησε τις ικανότητες  και τις επιδόσεις μου, σε κάθε δυνατή ευκαιρία, λέγοντας ότι οι νεότεροι αθλητές πρέπει να έχουν πλέον ευκαιρίες». 
Η Ομοσπονδία, από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν έχει λάβει κάποια καταγγελία για το περιστατικό και ζήτησε από την ολυμπιονίκη «να γίνει συγκεκριμένη».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή