Δυσφορία Παναθηναϊκού για τη φιλοξενία του Αρη

Δυσφορία Παναθηναϊκού για τη φιλοξενία του Αρη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας αγωνιστικής που κύλησε χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και δίχως να προκαλέσει μεγάλες ανακατατάξεις στα διάφορα πατώματα του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ 1. 

Από τη στιγμή κατά την οποία ο Ολυμπιακός απέφυγε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (1-0 με κεφαλιά του Χασάν) την γκέλα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο, αναμφίβολα το χρώμα στη 17η αγωνιστική το έδωσε το νικηφόρο πέρασμα του Παναθηναϊκού από το «Κλ. Βικελίδης» όχι μόνο επειδή (λόγω ονομάτων) ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας, αλλά και επειδή οι «πράσινοι» απέκτησαν για πρώτη φορά ευρωπαϊκό ορίζοντα και δείχνουν πλέον ικανοί να καλύψουν τη διαφορά από τον παραπαίοντα Αρη. 

Στο τέλος του α΄ γύρου, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν στη 2η θέση και απείχαν 14 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Με τις απανωτές απώλειές τους (3 ήττες-1 ισοπαλία-1 νίκη) στον νέο χρόνο και την πορεία πρωταθλητισμού που κάνουν οι «πράσινοι» το 2021 (3 νίκες-μία ισοπαλία), η διαφορά μειώθηκε στους 5 βαθμούς, σε σημείο που να μοιάζει ολοκληρωτικά αναστρέψιμη με την εικόνα που έχουν οι δύο ομάδες. 

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε ένταση και εκτός αγωνιστικού χώρου, με απαρχή εμετικά συνθήματα μερίδας οπαδών του Αρη (που είχαν, περιέργως πώς, εξασφαλίσει πρόσβαση στο γήπεδο) για τη νεκρή μητέρα του Εμμανουηλίδη, συνέχεια την υβριστική επίθεση που δέχθηκε στη διάρκεια του ημιχρόνου ο Λάζλο Μπόλονι από τον πρόεδρο του Αρη, Θόδωρο Καρυπίδη, και φινάλε μια άλλη υβριστική επίθεση εις βάρος του Σωκράτη Διούδη, σε σημείο να εκφράσει με δηλώσεις του την αγανάκτησή του ο διεθνής τερματοφύλακας διότι πέραν των άλλων, κάποιοι δεν σεβάστηκαν τη 14χρονη προσφορά του στον Αρη. 

Αίσθηση προκάλεσε και μια ανάρτηση του Γιάννη Αλαφούζου στο Τwitter, με την οποία άφηνε αιχμές για σχόλια που έγιναν κατά την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα.  

Οι νίκες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ κράτησαν αμετάβλητη τη μεταξύ τους διαφορά στις τρεις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ σταθερές έμειναν και οι άλλες τρεις ομάδες που συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα των πλέι οφ, με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης να αυξάνουν τη διαφορά τους από τις ομάδες που ακολουθούν, μιας και όλες τους είχαν απώλειες. 

Παρά την ισοπαλία της Λαμίας στον Βόλο, αμετάβλητη παραμένει και η κατάταξη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, όπου όλα εξακολουθούν να είναι ρευστά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή