Ώρα Κυπέλλου για 12 μονομάχους

Ώρα Κυπέλλου για 12 μονομάχους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μόλις δώδεκα ομάδες στην αφετηρία της ξεκινάει σήμερα η πιο ιδιαίτερη διοργάνωση Κυπέλλου στην πολύχρονη ιστορία του θεσμού. Η καθυστερημένη έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 και η «κατάψυξη» που έχει μπει η Φούτμπολ Λιγκ λόγω της πανδημίας κατέστησαν απαγορευτική τη συμμετοχή των ομάδων τους και αλλοίωσαν ουσιαστικά τη φύση μιας διοργάνωσης πλασμένης να προσφέρει ευκαιρίες διάκρισης στους «μικρούς» και να τρέφεται από μεγάλες εκπλήξεις. 

Το τρόπαιο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο που το συνοδεύει θα το διεκδικήσουν μόνο οι 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1, δύο εκ των οποίων (Παναθηναϊκός και Λαμία) έχουν περάσει (έπειτα από κλήρωση για να προκύψει η οκτάδα) απευθείας στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Εκεί θα περιμένουν τις έξι ομάδες που θα προκριθούν μετά διπλές αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων για τα πέντε ζευγάρια. Το 6ο παιχνίδι (ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος) θα γίνει αύριο και οι ρεβάνς στις αρχές Φεβρουαρίου, σε ημερομηνίες που θα ορίσει η ΕΠΟ.  

Η κλήρωση δεν έβγαλε μεγάλα ζευγάρια σε αυτή τη φάση. Ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός παίζει σήμερα στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λάρισα και η ΑΕΚ τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε ζευγάρια όπου είναι ξεκάθαρο το μεγάλο φαβορί, ειδικά τώρα που η πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια και όχι σε ένα. Αυτή η συνθήκη επιτρέπει στους προπονητές των φαβορί να ξεκουράσουν αρκετούς από τους βασικούς τους παίκτες για να τους αποφορτίσουν από τους συνεχείς αγώνες πρωταθλήματος, δίνοντας παράλληλα χρόνο και ευκαιρίες σε εφεδρικούς παίκτες. Αυτό δεν ισχύει στα άλλα τρία ζευγάρια, καθώς είναι αρκετά ισορροπημένα. Το ένα από τα δύο άλλα αποψινά παιχνίδια (Αρης – Αστέρας Τρ.) είναι μονομαχία μεταξύ δύο ομάδων της πρώτης εξάδας της Σούπερ Λιγκ 1 και το δεύτερο (Βόλος – ΟΦΗ) μεταξύ δύο ομάδων που κινούνται βαθμολογικά στα όρια των πλέι οφ, όπως συμβαίνει και με το αυριανό στα Γιάννενα. 

Συνοπτικά, το σημερινό πρόγραμμα: 15:00 Αρης – Αστέρας Τρίπολης, 15.00 Βόλος – ΟΦΗ, 17.15 ΠΑΟΚ – Λάρισα, 19:30 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός, 21.30 ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης. Αύριο Πέμπτη: 19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή