Παναθηναϊκός: Έπαιξε για τρεις ο Μήτογλου

Παναθηναϊκός: Έπαιξε για τρεις ο Μήτογλου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπο του Μήτογλου και κατά δεύτερον του Νέντοβιτς το γιατρικό για τις απουσίες των Παπαπέτρου, Παπαγιάννη, η Χίμκι δεν κατάφερε να βρει κάτι για να «μακιγιάρει» την απώλεια του Σβεντ αλλά και των Τίμα, Μπούκερ, Βιάλτσεφ, οπότε τα πράγματα κύλησαν απολύτως φυσιολογικά: απέναντι σε μια ομάδα που μετρούσε 12 σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα με 94-78 και γεύτηκαν έτσι την πιο άνετη νίκη τους στη φετινή διοργάνωση, ανεβάζοντας το ρεκόρ τους στο 7-13.  

Η πρώτη παρουσία του Αντρέι Μάλτσεφ στον πάγκο της ρωσικής ομάδας αντί του Ρίμας Κουρτινάιτις, δεν της έδωσε την ώθηση που φέρνει συχνά η αλλαγή προπονητή. Η Χίμκι φάνηκε ανταγωνιστική μόνο μέχρι το 15΄, όταν εκμεταλλεύθηκε τις γνωστές αδυναμίες του Παναθηναϊκού και έμεινε κοντά στο σκορ. Οταν, όμως, μπήκε μαζί με τον Νέντοβιτς στην εξίσωση και ο Μήτογλου, το παιχνίδι πήρε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Απόντος του Παπαγιάννη, ο Οντετ Κάτας έδωσε πιο ελεύθερο ρόλο στον Ελληνα διεθνή κι αυτός τον δικαίωσε με εμφατικό τρόπο, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους (25 το προηγούμενο), δίνοντας μεγάλες λύσεις κοντά και μακριά από το καλάθι, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.  

Η διαφορά των 13 πόντων στο α΄ ημίχρονο διαμορφώθηκε κυρίως από τα πολλά (12) επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι «πράσινοι», συν την καλή περιφερειακή τους άμυνα, υποχρεώνοντας τη 2η (σε προσπάθειες) ομάδα της Ευρωλίγκας στα τρίποντα να δοκιμάσει μόνο ένα κι αυτό άστοχο. Η διαφορά κρατήθηκε για αρκετή ώρα στους 20 πόντους και έπεσε στο τέλος και γιατί ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε αλλά και επειδή οι Ρώσοι βρήκαν καλό ρυθμό στην επίθεση, σκοράροντας στην τελευταία περίοδο 27 πόντους. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μακ 5 (1), Μποχωρίδης 3, Ογκαστ 6, Καλαϊτζάκης 7 (1), Νέντοβιτς 21 (3), Γουάιτ 9 (3), Μήτογλου 29, Μπέντιλ 6, Σαντ Ρος 3 (1). 
ΧΙΜΚΙ: Μακόλουμ 17 (1), Καράσεφ, Ζάιτσεφ 10 (1), Καντοσνίκοφ, Μόνια 7 (1), Σαράποφ, Οντινόκοφ, Βορόνοφ, Γιόβιτς 9 (1), Μπερτάνς 10, Μίκι 25 (1).  

Σε άλλους χθεσινούς αγώνες: Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης – Αναντολού Εφές 85-78, Μακάμπι  – Ρεάλ 86-84 (εκπληκτικός Ντόρσεϊ με 30 π.). 
Σειρά παίρνει απόψε (20.00) ο Ολυμπιακός, που αγωνίζεται στο Κάουνας αναζητώντας κόντρα στη Ζαλγκίρις τη νίκη που θα τον εδραιώσει στην οκτάδα, απέναντι σε μια ομάδα που έχει το ίδιο ρεκόρ (11-9) μαζί του. Τα άλλα αποψινά παιχνίδια: 19.00 ΤΣΣΚΑ – Φενέρμπαχτσε, 20.00 Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα, 22.00 Μπασκόνια – Αλμπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή