Ολυμπιακός: Είχε ευστοχία, αλλά όχι ιδέες

Ολυμπιακός: Είχε ευστοχία, αλλά όχι ιδέες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία ευκαιρία για μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, που θα τον έφερνε πιο κοντά στην πρώτη οκτάδα, έχασε ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο, θύμα της Αρμάνι με 90-79. Αυτή τη φορά δεν άγγιξε τόσο πολύ τη νίκη όσο την περασμένη εβδομάδα στο Κάουνας, αλλά μπορούσε να την «κλέψει», όταν με ένα σερί 8-0 στο τέλος του α΄ ημιχρόνου και την επικράτησή του με 28-21 στο 3ο δεκάλεπτο, γύρισε τούμπα ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο. 

Οι Μιλανέζοι εκμεταλλεύθηκαν τα 9 λάθη του Ολυμπιακού για να φτάσουν στο +18 (44-26) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, αλλά εκεί όπου όλα έμοιαζαν χαμένα, ο Βεζένκοφ πήρε…  το όπλο του και σάλπισε αντεπίθεση. 

Η διαφορά έπεσε στον πόντο (65-64), άνοιξε ξανά (81-71 στο 37΄) και έμεινε σταθερά ψηλά μετά το μπλακ άουτ του Ολυμπιακού στο τελευταίο δίλεπτο, παρότι δύο τρίποντα του Βεζένκοφ και του Σλούκα έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι (81-79). Με ρεκόρ 11-11, τα πράγματα πλέον είναι πολύ δύσκολα.

ΑΡΜΑΝΙ: Πάντερ 27 (4), Λεντέι 6 (6 ριμπάουντ), Μίτσοβ 2, Μορασκίνι 2, Ροντρίγκεθ 14 (2), Ταρζούσκι 5, Ντιλέινι 26 (2), Χάινς 6, Ντατόμε 12 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάρισον 8, Σπανούλης, Σλούκας 17 (5), Μάρτιν 7, Βεζένκοβ 18 (4), Πρίντεζης 7 (1), Ζαν Σαρλ 7, Τζένκινς 8 (1), Ελις 2, Μακίσικ 5 (1).

Χθεσινά αποτελέσματα: Φενέρμπαχτσε – Μακάμπι 82-75, Χίμκι – Μπάγερν 93-95, Εφές – Ερυθρός Αστέρας 86-72.

Πολύ ψηλό εμπόδιο στον δρόμο του έχει απόψε και ο Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζοντας στη Μαδρίτη τη Ρεάλ. Στο πρώτο τους παιχνίδι στη «διαβολοβδομάδα», οι «πράσινοι» δεν υπολογίζουν στους τραυματίες Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, ενώ η προερχόμενη από δύο συνεχόμενες ήττες «βασίλισσα», θα παίξει σίγουρα χωρίς τον Λαπροβίτολα (έχει προσβληθεί από κορωνοϊό) και θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους τραυματίες Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεζ.

Το πλήρες σημερινό πρόγραμμα: Αλμπα – ΤΣΣΚΑ (21.00), Βιλερμπάν – Μπασκόνια (21.45), Ρεάλ – Παναθηναϊκός (22.00) και Βαλένθια – Ζαλγκίρις (22.00). Η Ευρωλίγκα αποφάσισε την αναβολή του αυριανού αγώνα Μακάμπι – Αναντολού Εφές, λόγω της καθολικής απαγόρευσης των αεροπορικών πτήσεων που επέβαλε η κυβέρνηση του Ισραήλ.

• Με απόφαση του Δημήτρη Ιτούδη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ταξίδεψε στο Βερολίνο χωρίς τον Μάικ Τζέιμς και όλα δείχνουν ότι το διαζύγιο είναι θέμα χρόνου. Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε να ακολουθεί την ομάδα και τους συμπαίκτες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

• Το Περιστέρι ηττήθηκε με 60-57 από τη Ρίγα και έμεινε εκτός συνέχειας του BCL.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή