Αρχίζει και γίνεται Παναθηναϊκός του Οντεντ Κάτας

Αρχίζει και γίνεται Παναθηναϊκός του Οντεντ Κάτας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έργο του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ρεάλ ήταν ευθύς εξαρχής δύσκολο, πόσο δε μάλλον όταν είχε να αντιμετωπίσει εκτός των απουσιών των Παπαπέτρου και Παπαγιάννη και την παράδοση οκτώ ετών που τον θέλει να αγνοεί τη νίκη στη Μαδρίτη. Οι «πράσινοι» γνώρισαν ξανά την ήττα με 76-66 από τη «Βασίλισσα», πληρώνοντας την αποκαρδιωτική τους εικόνα κυρίως στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, όπου και χάθηκε η μάχη.

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο -22 και με 0/10 τρίποντα τα λέει όλα. Στο τρίτο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» με καλύτερη άμυνα, υπεροχή στα ριμπάουντ και ευστοχία κατέβασε τη διαφορά μέχρι και το -9 (58-49), αλλά η Ρεάλ με τον Ντεκ μπροστάρη, πάτησε και πάλι το… γκαζι.

Στην τελευταία περίοδο με ένα καθοριστικό τρίποντο του Φόστερ, ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι και στο -5 (66-61), 5΄40΄΄ πριν από τη λήξη, αλλά κρίσιμα λάθη σε συνδυασμό με πέντε πόντους του Γιουλ και τα διαιτητικά λάθη, δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.  

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 49-27, 64-50, 76-66.

Παναθηναϊκός: Μακ 4, Νέντοβιτς 18 (1), Γουάιτ 5 (1), Μήτογλου 5, Ογκαστ 13 (1), Κασελάκης 3 (1), Μποχωρίδης 5 (1), Φόστερ 11 (1), Σαντ Ρος -, Μπέντιλ 2, Βουγιούκας –
Ρεάλ Μαδρίτης: Κοζέρ 11 (3), Φερνάντες -, Αλοθέν 13 (1), Τέιλορ 10, Ντεκ 20 (1), Τόμπκινς -, Ταβάρες  4, Κοζέρ 11 (3), Τάιους 4, Γκαρούμπα -, Κάρολ 3 (1), Ταβάρες 4, Γιούλ 7 (1)

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα: Αλμπα Β. – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 68-71, Βιλερμπάν – Μπασκόνια 83-77, Βαλένθια – Ζαλγκίρις 78-79.

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στο Μιλάνο από την Αρμάνι, απόψε (21.00) στο ΣΕΦ, καλείται, όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Βαρκελώνη, να κάνει την υπέρβαση εναντίον της Μπαρτσελόνα προκειμένου να παραμείνει σε επαφή με την οκτάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πληρώσει ακριβά την έλλειψη σταθερότητας στην απόδοσή τους και απέναντι στην κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης καλούνται πρωτίστως να έχουν συγκέντρωση από το πρώτο ώς το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος υπέστη αιμάτωμα στο δεξί γόνατο στο ματς της Τρίτης. Οι Καταλανοί ήρθαν στην Αθήνα, υπερτονίζοντας το κίνητρο που έχουν, λόγω της ήττας στην έδρα τους από τον Ολυμπιακό. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Αμπρίνες.

Σήμερα παίζουν: Κίμκι – Φενέρ και Μιλάνο – Ζενίτ.

• Η ΑΕΚ επικράτησε 76-56 του ΠΑΟΚ στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Basket League. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή