Κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός

Κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σκορ στο 74-74, ένα λάθος του Σλούκα και η τεχνική ποινή-αποβολή στον Μπαρτζώκα για τον καταλογισμό φάουλ υπέρ της Μπαρτσελόνα, κόλλησαν τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο. Αν και ο Μίροτιτς έχασε τη βολή της τεχνικής ποινής, ο Χίγκινς ευστόχησε στις δύο δικές του και άφησε στην ελληνική ομάδα μόλις 6΄΄ για να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή. Δεν τα κατάφερε, όμως, ούτε με το φόλοου του Μάρτιν ούτε με αυτό του Σλούκα. Το τρίτο φόλοου στη σειρά του Πρίντεζη ήταν εύστοχο, αλλά εκπρόθεσμο, οπότε το φινάλε ήταν πικρό: ήττα με 76-74 στο ΣΕΦ, αρνητικό πλέον ρεκόρ με 11-12 και ψαλίδισμα των ελπίδων για την οκτάδα.  

Με μόλις 30 πόντους στο ημίχρονο, όσους είχε πετύχει σε λιγότερο από 12 λεπτά στη νίκη του στη Βαρκελώνη, τα πράγματα έδειχναν άσχημα στα μισά της διαδρομής. Εχοντας «μαέστρο» τον Καλάθη, οι Καταλανοί δεν ένιωθαν απειλή όσο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι από την περιφέρεια. Το 0/9 τρίποντα στο ξεκίνημα έδειχνε ότι έπρεπε να υπάρξει άλλη διέξοδος και βρέθηκε τελικά, πρώτα με τις δεύτερες ευκαιρίες που έδωσαν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ του Ελις κι έπειτα με την κλασική συνταγή της επιτυχίας: άμυνα «τανάλια», κυνήγι κάθε μπάλας, μάχη για κάθε κατοχή. Οδηγώντας τους «μπλαουγκράνα» σε έξι λάθη και μόλις μία ασίστ στο τρίτο δεκάλεπτο (ο Καλάθης μόνος του, είχε 6 ασίστ στο α΄ μέρος), ο Ολυμπιακός έκανε ένα επιμέρους σκορ 23-10, γύρισε το παιχνίδι, πήρε κεφάλι και βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ μόνο στην τελευταία επίθεση της Μπαρτσελόνα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάρισον 1, Χαραλαμπόπουλος, Λαρεντζάκης 3 (1), Σπανούλης 12 (1), Σλούκας 11 (1), Μάρτιν 5, Πρίντεζης 10 (1), Ζαν Σαρλ 6, Τζένκινς, Ελις 8 (13 ριμπάουντ), Μακίσικ 18 (4).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντέιβις 10, Βέστερμαν, Χάνγκα 3 (1), Μπολμάρο, Σμιτς 7 (1), Οριόλα 11, Χίγκινς 14 (2), Μαρτίνεθ, Κούριτς 3, Μίροτιτς 16 (1), Καλάθης 12 (1 τρ., 7 ασίστ).

Χθες: Χίμκι – Φενέρμπαχτσε 76-107, Αρμάνι – Ζενίτ 82-76. Το παιχνίδι Μακάμπι – Εφές αναβλήθηκε.

Στο φινάλε της «διαβολοβδομάδας», ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί απόψε (21.00) τη Βαλένθια, με μεγάλο «αγκάθι» τα προβλήματα τραυματισμού των Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Σαντ Ρος, που καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολη (ή περιορισμένη στην καλύτερη περίπτωση) τη συμμετοχή τους. Τα άλλα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής: ΤΣΣΚΑ – Μπάγερν, Αλμπα – Ρεάλ, Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας και Μπασκόνια – Ζαλγκίρις (22.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή