Προφυλακίστηκε ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας μετά την απολογία του

Προφυλακίστηκε ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας μετά την απολογία του

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 38χρονος πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανήλικης αθλήτριας. Σε ό,τι αφορά την ΕΙΟ, η παγκόσμια ομοσπονδία ζήτησε τη συνδρομή και τις θέσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού και ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε ότι «είναι αναγκαίο οι εκλογές να διεξαχθούν από προσωρινή διοίκηση» και ζήτησε συντονισμένη δράση των φορέων.     

Ο 38χρονος προπονητής, κατά την τετράωρη απολογία του, υποστήριξε ότι είχε σχέση με την ανήλικη αθλήτρια αλλά ήταν μεγαλύτερη από έντεκα ετών. Ισχυρίστηκε ότι υπήρχε συναίνεση της κοπέλας. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Στο μεταξύ, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για σειρά έκνομων δράσεων και σε άλλες ομοσπονδίες, όπως στην κωπηλασία, στην πάλη και στο πινγκ πονγκ. Τις υποθέσεις χειρίζεται ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιντζόγλου, ο οποίος διερευνά και καταγγελίες. Η δράση της διοίκησης της ΕΙΟ βρίσκεται στο… μικροσκόπιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της World Sailing, Ντέιβιντ Γκράχαμ, έστειλε επίσημο αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού και ζήτησε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Αυγενάκης, στην απαντητική του επιστολή, έκανε λόγο για «δυσφήμηση του αθλήματος από μεμονωμένα άτομα», ανέφερε «παρατυπίες» και τόνισε ότι «είναι αναγκαίο οι εκλογές να διεξαχθούν από προσωρινή διοίκηση που θα απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού». 

Η ΕΙΟ από την πλευρά της επικαλέστηκε το καταστατικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας σύμφωνα με το οποίο οι εθνικές ομοσπονδίες δεν πρέπει να επιτρέπουν «σε κρατικές, κυβερνητικές ή άλλες δημόσιες αρχές να διορίζουν εκτελεστικό συμβούλιο (ή ισοδύναμο) της εθνικής ομοσπονδίας-μέλους». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή