VAR και στο Κύπελλο από προημιτελικούς

VAR και στο Κύπελλο από προημιτελικούς

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To VAR μπαίνει στην ποδοσφαιρική ζωή μας και λόγω Κυπέλλου. Οπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση –μέσω τηλεδιάσκεψης– της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, το VAR θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη φάση των «8» και μετά, εφόσον συμφωνήσει η μία από τις δύο ομάδες.

Στην περίπτωση που κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν ζητήσει τη χρήση του, τότε αυτή δεν είναι υποχρεωτική. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι αν ζητηθεί έστω από τη μία ομάδα, η χρήση του θα γίνει και στους δύο αγώνες.

Από τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ, τρία εξέφρασαν τη διαφωνία τους, καθώς οι κ. Ψαρρόπουλος, Βακάλης και Δημητρίου πρότειναν η χρήση του VAR να είναι υποχρεωτική σε όλους τους αγώνες από τη φάση των προημιτελικών και μετά, από τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση προέρχονται μόνο από τη Σούπερ Λιγκ 1 και άρα υπάρχουν οι απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές στα γήπεδα. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου, η χρήση VAR προβλεπόταν αρχικά μόνο για τους ημιτελικούς και τον τελικό της διοργάνωσης.

Επίσης, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε παρουσία του προέδρου της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, επήλθε συμφωνία για τα χρήματα που θα αποδίδουν ετησίως –αντί του ανά αγώνα ποσοστού– οι διαιτητές στις ΕΠΣ, ενώ ανανεώθηκαν για ένα μήνα οι συμβάσεις όλων των συνεργατών του Κλάτενμπεργκ, πλην αυτής του Μιχάλη Κουκουλάκη, προκειμένου να διερευνηθεί αν βάσει σύμβασης επιτρέπεται να συνεργάζεται και με την κυπριακή ομοσπονδία, ενώ υπάρχει και η εκκρεμότητα με την απόδοσή ποσοστών στην ΕΠΣ Ηρακλείου.

Τέλος, όσον αφορά την εθνική ομάδα, οι προσεχείς εντός έδρας αγώνες της, στις 28 Μαρτίου 2021 (φιλικός αγώνας προετοιμασίας με την Ονδούρα) και 31 Μαρτίου 2021 (με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022) θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Τούμπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή