Μεταγραφικός «πυρετός» στη Σούπερ Λιγκ 1

Μεταγραφικός «πυρετός» στη Σούπερ Λιγκ 1

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταγραφικό ντεμαράζ για τον Παναθηναϊκό την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν χθες και επίσημα την απόκτηση του Γενί Ενγκμπακοτό, με τον 29χρονο Κονγκολέζο εξτρέμ να υπογράφει για τον επόμενο 1,5 χρόνο, αλλά και τον Σικ Νιας, με τον 21χρονο Σενεγαλέζο μέσο να έρχεται ως δανεικός από τη Λιλ. Επίσης, την Κυριακή, το «Τριφύλλι» επικύρωσε και τη συνεργασία με τον Γιουνούς Σανκαρέ, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 300.000 ευρώ από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους.  

Οσον αφορά τον Μακέντα, ο Ιταλός φορ θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, καθώς δεν προχώρησε η παραχώρησή του στην Εσπανιόλ, ενώ ο Εμμανουηλίδης παραχωρήθηκε δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν στη Φορτούνα Σιτάρντ. Τέλος, η ΠΑΕ ανακοίνωσε και την επιστροφή μετά 3,5 χρόνια του Παναγιώτη Κουλουμέντα που αναλαμβάνει επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, ενώ φυσικοθεραπευτές θα είναι οι Οδυσσέας Πάγιας και Παναγιώτης Στεφανής.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τις μεταγραφικές του κινήσεις με την απόκτηση ενός ακόμα αμυντικού, του Κενί Λαλά, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με οψιόν για ακόμα ένα χρόνο και ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ. Από το λιμάνι αποχωρεί ο Ραφίνια.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο δύο μεταγραφές, αυτή του Βλάντιμιρ Μπράντοβιτς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως και αυτή του Μπάμπα Ραχμάν μέχρι το τέλος της σεζόν, με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι.

Η ΑΕΚ απέκτησε με μεταγραφή από τη Ρούμπιν Καζάν τον Ολεγκ Νταντσένκο. Η Ενωση έδωσε για την αγορά του 26χρονου Ουκρανού 400.000 ευρώ, ενώ το συμβόλαιό του θα έχει χρονική διάρκεια μέχρι το 2024. Τέλος ο Αρης απέκτησε για τα επόμενα 2,5 χρόνια ως ελεύθερο από τον Ολυμπιακό τον Μπρούνο, ενώ με δύο κινήσεις ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του ο Ατρόμητος, καθώς απέκτησε τον Εμιλιάνο Μπολάρι (19 ετών, επιθετικός), καθώς και τον Φάνη Μαυρομάτη, που αποδεσμεύθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Οσον αφορά την αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου, η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε η Λαμία από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο το Σάββατο, μπορεί να χαρακτηριστεί η έκπληξη της 20ής αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από τη Ριζούπολη, 3-1 τον Απόλλωνα, ενώ η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-0. Ο ΠΑΟΚ «ξέσπασε» στον Παναιτωλικό, επικρατώντας με 5-0 στην Τούμπα, ενώ ο Ατρόμητος νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Την εκπληκτική του πορεία συνέχισε ο Αστέρας που επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Αρη στην Τρίπολη, ενώ τέλος ΑΕΛ και Βόλος έμειναν στο 0-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή