Το κλείσιμο της «ψαλίδας» στην Basket League

Το κλείσιμο της «ψαλίδας» στην Basket League

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ήττα από τον Προμηθέα δεν αποδεικνύει ότι ο… βασιλιάς είναι γυμνός, επιβεβαιώνει όμως ότι δεν είναι ανίκητος, πως δεν ήταν μια απλή συγκυρία η προηγούμενη που γεύθηκε στο πρωτάθλημα από πιο αδύναμο αντίπαλο. 

Η ομάδα της Πάτρας έκανε ό,τι είχε κάνει και το Λαύριο πριν από μερικές εβδομάδες: μετά την ΑΕΚ νίκησε και τον Παναθηναϊκό, με μόνη διαφορά ότι αυτή τη διπλή επιτυχία τη γεύθηκε στο ΟΑΚΑ, ενώ το Λαύριο την έζησε στη δική του έδρα. Με μια ρεαλιστική αποτίμηση της κατάστασης, η δεύτερη ήττα του (σχεδόν μόνιμου) πρωταθλητή δεν αλλάζει κάτι στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας. 

Οι «πράσινοι» μετρούν μεν δύο ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά δύο λιγότερες από το Λαύριο και την ΑΕΚ, άρα δεν τίθεται (προς το παρόν τουλάχιστον) σε κίνδυνο η πρωτιά στην κανονική διάρκεια που εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. 

Η ήττα αυτή, η πρώτη μετά 13 ολόκληρα χρόνια στο ΟΑΚΑ από άλλη ομάδα πλην Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, δείχνει ότι η απόσταση έχει ψαλιδιστεί αρκετά, όχι απαραίτητα επειδή «ψήλωσαν» τόσο πολύ οι άλλοι, όσο επειδή «κόντυνε» ο ίδιος αρκετά. 

Την ομάδα του Οντεντ Κάτας περιμένει ένα υψηλό εμπόδιο την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα κι αυτό δεν είναι άλλο από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν για το γόητρο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της 8άδας.  

Υπό άλλες συνθήκες, έναν τέτοιο Παναθηναϊκό θα μπορούσε να τον κοιτάξει κατάματα η ΑΕΚ, το Νο 2 φαβορί (απόντος του Ολυμπιακού) στην κούρσα του πρωταθλήματος. Πώς να το κάνει όμως αυτό όταν η ίδια είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, μετρώντας τέσσερις ήττες σε λιγότερο από πέντε εβδομάδες; 

Την πρώτη τη γνώρισε στις 27 Δεκεμβρίου από το Λαύριο, για να ακολουθήσουν αυτές από Παναθηναϊκό, Προμηθέα και προχθές από τη Λάρισα, στην τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου.  Η «Ενωση» πληρώνει το γερασμένο ρόστερ της, για αυτό και ψάχνει για μια «ένεση» φρεσκάδας στο πρόσωπο του Ντάριλ Μέικον. Ο Αμερικανός γκαρντ (19,1 πόντους με 59% στα τρίποντα, 58% στα δίποντα και 87% στις βολές συν 3,2 ασίστ και 3,7 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα Τουρκίας) έμεινε ελεύθερος από τη Γαλατασαράι και είναι κοντά σε συμφωνία με την ελληνική ομάδα.

• Λόγω του περιορισμού πτήσεων στο Ισραήλ εξαιτίας του κορωνοϊού, η Ευρωλίγκα ανέβαλε και τον μεθαυριανό αγώνα της Μακάμπι με τη Χίμκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή