Π. Βλόβα: Αυτή είναι μια στιγμή που πυροδοτεί ελπίδα

Π. Βλόβα: Αυτή είναι μια στιγμή που πυροδοτεί ελπίδα

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 4 Φεβρουαρίου θα απομένει ένας χρόνος. Ενας χρόνος μέχρι να συναντηθούν οι καλύτεροι χειμερινοί αθλητές του κόσμου. Σε όλους μας έχουν δοθεί 365 ημέρες, και εναπόκειται σε εμάς να αποφασίσουμε πώς θα τις χρησιμοποιήσουμε. Για εμένα θα είναι ένας χρόνος σκληρής δουλειάς, αυτοσυγκέντρωσης, πίστης και αναζήτησης της τελειότητας, διότι αυτό που μας περιμένει στο Πεκίνο το 2022 θα χρειαστεί πολλή δουλειά προκειμένου να ξεχωρίσει κάποιος από τους υπολοίπους.

Οι επόμενοι 12 μήνες σηματοδοτούν μια κρίσιμη στιγμή στη καριέρα μου. Ηρθε και πάλι η ώρα να έχω την ευκαιρία να τα δώσω όλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχοντας κερδίσει το χρυσό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Ινσμπρουκ το 2012, απέκτησα εμπειρία τόσο στους Αγώνες του Σότσι το 2014 όσο και στους Αγώνες του Πιονγκ Τσανγκ το 2018. Τώρα, έχοντας μάθει τι χρειάζεται για να αγωνιστεί κανείς στους Ολυμπιακούς, προσπαθώ να τελειοποιήσω τις μικρότερες λεπτομέρειες της απόδοσής μου, μέρα με τη μέρα, με την απίστευτη ομάδα μου. Ελπίζω να είμαι έτοιμη για το Πεκίνο το 2022. Πιστεύω ότι στις επόμενες 365 ημέρες, θα είμαι έτοιμη να κυνηγήσω το όνειρό μου για ολυμπιακή επιτυχία.

Η σημερινή μέρα, ωστόσο, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για όλους τους αθλητές χειμερινών σπορ. Μια στιγμή που πυροδοτεί ελπίδα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να επιτύχουμε για άλλη μία φορά έναν στόχο προς τον οποίο μπορούμε να εργαστούμε. Τους τελευταίους μήνες αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Επηρεάστηκε η προπόνησή μας, τα ταξίδια έχουν γίνει πιο δύσκολα. Σήμερα, εξακολουθούμε να μην είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο: να εμφανιστούμε μπροστά σε κόσμο και να μοιραστούμε συναισθήματα και ενέργεια με εκείνους που μας επευφημούν.

Ωστόσο, αν και μας φαίνεται απίστευτα δύσκολο, τα παράπονά μας φαίνονται μάταια όταν αναλογιστούμε τις θυσίες που κάνουν όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου σε όλο τον κόσμο. Πολεμώντας κάθε μέρα για να ορθοποδήσει και πάλι ο κόσμος. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν τις ζητωκραυγές του κόσμου.

Ζητωκραυγάζω και εγώ μαζί με όλους. Είμαι αιώνια ευγνώμων που τελώ και πάλι σε θέση να εργαστώ, να προπονηθώ και να αγωνιστώ με την απίστευτη ομάδα μου και όλους τους υπόλοιπους αθλητές. Μας δόθηκε μια ευκαιρία, την οποία πολλοί δεν είχαν. Με αυτό κατά νουν, όλοι εργαζόμαστε για να γίνουμε οι καλύτεροι – με περισσότερο κίνητρο και σθένος, αγώνα με τον αγώνα, εκτιμώντας κάθε στιγμή αυτής της ασυνήθιστης σεζόν. Είμαι περισσότερο πεπεισμένη από ποτέ πως ό,τι κι αν συμβεί την επόμενη χρονιά, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο το 2022 θα έχουν μόνο τις καλύτερες επιδόσεις που μπορούν να προσφέρουν οι αθλητές. Θα εργαστώ σκληρά για να συμμετάσχω σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού. Τίποτα δεν θα με έκανε πιο περήφανη από το να συμμετάσχω μαζί με τους συμπατριώτες μου ολυμπιονίκες στην τελετή έναρξης στο Πεκίνο στις 4 Φεβρουαρίου 2022. Εχοντας δει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη γύρω από τους Αγώνες του Τόκιο, είμαστε όλοι ευγνώμονες που το Πεκίνο το 2022 θα επωφεληθεί από αυτήν την εμπειρία. Το Πεκίνο θα είναι σίγουρα άλλη μια ξεχωριστή στιγμή για τους αθλητές και τους φιλάθλους.

Ας ελπίζουμε ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2022 θα σηματοδοτήσουν ένα ακόμη βήμα προς την ανάκαμψη του κόσμου. Οπως όλοι, ελπίζω ότι το 2021 θα δούμε μια θετική αλλαγή στην τρέχουσα κατάσταση. Στη συνέχεια, όταν το «Πεκίνο 2022» ξεκινήσει, θα μπορούμε όλοι να απολαύσουμε τα συναισθήματα της επίτευξης, μαζί. 

* Η Πέτρα Βλόβα είναι η Σλοβάκα παγκόσμια πρωταθλήτρια του αλπικού σκι και πρώτη στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή