Ανοίγει η αυλαία για τον Τσιτσιπά στην Αυστραλία

Ανοίγει η αυλαία για τον Τσιτσιπά στην Αυστραλία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «αρχή ήμισυ παντός» έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες και αυτός είναι ο στόχος του Στέφανου Τσιτσιπά. Σήμερα (12.00), ο πρωταθλητής τού τένις δίνει τον πρώτο του αγώνα για το εφετινό Oπεν της Αυστραλίας και θέλει να κάνει την ιδανική αρχή. Στη Rod Laver Arena θα αντιμετωπίσει τον Ζιλ Ζιμόν.  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, και θέλει να πετύχει μία γρήγορη νίκη. Ο Γάλλος αντίπαλός του κατά το παρελθόν είχε φτάσει μέχρι τη 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά σήμερα βρίσκεται στην 64η θέση. Ο Ζιλ Ζιμόν φημίζεται για τη σταθερότητά του και θα προσπαθήσει, μέσα από αυτήν, να εκνευρίσει τον Στέφανο. Ο 22χρονος αθλητής μας βρίσκεται στην 6η θέση του κόσμου.   

Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς προκριθεί στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Κβον – Κοκκινάκης. Ο πρωταθλητής μας θα έχει στο πλευρό του τους Ελληνες ομογενείς, οι οποίοι είναι φανατικοί θαυμαστές του. Σήμερα τα ξημερώματα, η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιζόταν απέναντι στη Γαλλίδα Κριστίνα Μλαντένοβιτς.  

Χθες, κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων, ο Νικ Κύργιος επικράτησε του Φρεντερίκο Φερέιρα Σίλβα με 3-0 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Στο επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ούγκο Χούμπερτ (32ος). Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε εύκολα το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση καθώς επικράτησε του Ζέρεμι Σαρντί με 3-0. Θα παίξει με τον Φράνσις Τιαφό. Στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν και οι Σερίνα Γουίλιαμς και Ναόμι Οσάκα. Η 39χρονη Γουίλιαμς έχει ως στόχο τον 24ο τίτλο από γκραν σλαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή