ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόκριση Τσιτσιπά στον β΄ γύρο του όπεν της Αυστραλίας

Πρόκριση Τσιτσιπά στον β΄ γύρο του όπεν της Αυστραλίας

Μία αρχή όπως την ονειρευόταν έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον πρώτο γύρο του όπεν της Αυστραλίας. Επικράτησε εύκολα του Ζιλ Σιμόν με 6-1, 6-2, 6-1, και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ελληνοαυστραλό Θανάση Κοκκινάκη.  

Ο Έλληνας πρωταθλητής, σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν κυρίαρχος. Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γάλλο αντίπαλό του, ο οποίος δεν βρήκε ευκαιρία ούτε για break. O 35χρονος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με έξι winners ενώ ο Τσιτσιπάς είχε 26. Παρά τις προσπάθειες του Σιμόν να επιτεθεί από τη βασική γραμμή, ο κορυφαίος τενίστας μας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.  

Η ολοκλήρωση της αναμέτρησης βρήκε τον Τσιτσιπά να τελειώνει το παιχνίδι με 25 winners και 25 αβίαστα λάθη, έχοντας 7/10 break points και 15/21 (71%) πόντους στο φιλέ.  

Ο Ραφαέλ Ναδάλ νίκησε τον Λάσλο Τζέρε με 6-3, 6-4, 6-1, και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, και, παρά τον τραυματισμό του, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.  

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατέφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κριστίνα Μλαντένοβιτς. Η Γαλλίδα υπερίσχυσε με 2-1 σετ.