Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο ΠΑΟΚ

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο ΠΑΟΚ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιστορία που ταλάνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο επί 14 μήνες βαίνει από χθες προς οριστική επίλυση. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε την αθώωση του ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, ύστερα από 2,5 μήνες, από την εκδίκασή της.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κρίθηκε πειθαρχικά μη ελεγκτέος και απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, κάτι που σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα τιμωρίας του, ούτε πρόκειται να του επιβληθεί αφαίρεση βαθμών, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί πριν από την προσφυγή του στο CAS το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης αναλύεται σε περίπου 100 σελίδες και η απόφαση εκδόθηκε ομόφωνα. Πρόκειται για τελεσίδικη αλλά όχι για αμετάκλητη απόφαση, καθώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός που ήταν διάδικος, έχει δικαίωμα προσφυγής στο CAS. Η παράλληλη αθώωση της Ξάνθης δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα, καθώς ο πρώην ιδιοκτήτης της Χρήστος Πανόπουλος δεν είχε προσφύγει όπως ο ΠΑΟΚ στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο.  

Για δικαίωση της ιστορίας, της αξιοπρέπειας της ομάδας και του Ιβάν Σαββίδη, έκανε λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι πλήρης δικαιοσύνη θα αποδοθεί «όταν ξηλωθούν από κρατικές θέσεις και αξιώματα τα εκτελεστικά όργανα της σκευωρίας». Οι Θεσσαλονικείς προτίθενται να προβούν σε διώξεις και αξιώσεις αποζημιώσεων κατά της ΕΕΑ, του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και του Ολυμπιακού, που ήταν ο καταγγέλλων. Από την πλευρά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός χαρακτήρισε την απόφαση «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου» και όπως ανέφερε, «ντροπή είναι η μόνη λέξη που χαρακτηρίζει όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή