Οδηγίες προς αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων

Οδηγίες προς αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φράση «κρατάμε αποστάσεις» αναμένεται να κυριαρχήσει και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος θα πρέπει να ξεχάσουν τις κοινωνικές συναναστροφές, τους πανηγυρισμούς, τις ξεναγήσεις στα αξιοθέατα και να επικεντρωθούν μόνο στις διοργανώσεις. Για τους παραβάτες θα υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας ακόμα και με αποβολή.  

Για τους αθλητές και τις αθλήτριες μπορεί να μην υπάρχει καραντίνα αλλά, ουσιαστικά, θα είναι σα να είναι σε καραντίνα. Για να μπουν στη χώρα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ και όταν θα μπουν, θα αρχίσουν οι απαγορεύσεις. Δεν θα μπορούν να πάνε σε μπαρ, σε εστιατόρια, σε τουριστικούς προορισμούς, να φωνάζουν και να ενθαρρύνουν συναθλητές τους, ενώ ακόμα εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν δημόσιες συγκοινωνίες, αυτό θα γίνεται με ειδική άδεια. Οσοι παραβούν τους κανονισμούς κατ’ επανάληψη θα τιμωρηθούν με αποβολή από τους Αγώνες.  

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έναν οδηγό 33 σελίδων που ετοίμασαν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης. Μάλιστα, τον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει και… δεύτερη έκδοση. Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, η ΔΟΕ ενθαρρύνει τους αθλητές να κάνουν το εμβόλιο εάν είναι διαθέσιμο, αλλά χωρίς να το στερήσουν από ευπαθείς ομάδες. Ο εμβολιασμός δεν είναι απαραίτητος για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάθε τέσσερις ημέρες, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα κάνουν τεστ. Εάν κάποιος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του, νιώσει οποιοδήποτε σύμπτωμα, θα υποβάλλεται άμεσα σε τεστ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή