Το γόητρο παραμένει ισχυρό

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτα δεν τον λες για να έχει τέτοιο νόημα το αυριανό «σφιχταγκάλιασμά» τους ανήμερα τον Αγιο Βαλεντίνο, αλλά η αιώνια σχέση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό έχει δέσει μια για πάντα τη μοίρα του ενός με τη μοίρα του άλλου, σε σημείο που να ισχύει απόλυτα η φράση «μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν»! Κι όταν αναμετρούνται οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» σε οποιοδήποτε σπορ και ανεξάρτητα από το αν κρίνεται κάτι σπουδαίο βαθμολογικά, είναι μια μονομαχία γιγάντων που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων και όχι μόνο των οπαδών των δύο ομάδων.

Από βαθμολογικής πλευράς, το ενδιαφέρον στο αυριανό clasico είναι μονόπλευρο, υπό την έννοια ότι ακόμα κι αν ηττηθεί ο Ολυμπιακός, σε τίποτα δεν επηρεάζεται η πορεία του προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Οι 15 βαθμοί της διαφοράς του από τον Aρη, του προσφέρουν ένα αναπαυτικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας, αλλά το γόητρο είναι… γόητρο και δεν επιτρέπει χαλάρωση, ακόμα κι αν ακολουθεί την Πέμπτη το κρίσιμο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν για το Γιουρόπα Λιγκ. Πρόσθετο κίνητρο για τους «ερυθρόλευκους» είναι η κατάκτηση του τίτλου χωρίς ήττα, στόχο που δεν έχουν πετύχει ποτέ στην ιστορία τους. 

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για βαθμούς προκειμένου να φτάσει για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της περιόδου σε θέση που προσφέρει ευρωπαϊκή διέξοδο. Με πορεία πρωταθλητισμού στον β’ γύρο (έξι νίκες – δύο ισοπαλίες), οι «πράσινοι» μείωσαν τη διαφορά τους από την 4η θέση μόλις στους 2 βαθμούς από τους 13 (και με παραπάνω παιχνίδια) που ήταν τον Δεκέμβριο, αλλά για να κεφαλαιοποιήσουν αυτή την αντεπίθεση, απαιτείται να κάνουν νίκες και στα ντέρμπι. Εκτός από τον Ολυμπιακό, τα άλλα δύο παιχνίδια τους στη Λεωφόρο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου είναι κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και για να μην κυνηγάνε από μακριά στα πλέι οφ, ψάχνουν μεγάλες νίκες και όχι μόνο τα αυτονόητα. 

Σε τροχιά Ευρώπης έχει μπει για τα καλά και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος μετρά 6 συνεχόμενες νίκες, έχει «κλειδώσει» μία θέση στα πλέι οφ και κυνηγά την υπέρβαση. Με αντίπαλο τη Λαμία στην Τρίπολη, οι Αρκάδες πάνε για το 7χ7 και την προσπέραση, εάν ηττηθεί ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό. Μεγάλο φαβορί είναι και ο Αρης απέναντι στον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης», ενώ οι συγκάτοικοι στην 3η θέση ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν εκτός έδρας παιχνίδια, στη Λάρισα κόντρα στην ουραγό ΑΕΛ η πρώτη και στο Περιστέρι με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα ο δεύτερος. Η αλλαγή της έδρας έγινε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην πόλη των Ιωαννίνων και τον κίνδυνο αναβολής που προκαλούσαν. Τα άλλα δύο παιχνίδια του προγράμματος (Απόλλων – Ατρόμητος και ΟΦΗ – Βόλος) δεν κρίνουν τίποτα σημαντικό βαθμολογικά και γίνονται απλώς επειδή πρέπει να… γίνουν! 

Το πρόγραμμα

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (22η αγωνιστική): Σάββατο: 17.15 Αστέρας Τρίπολης – Λαμία, 19.30 Απόλλων – Ατρόμητος, Κυριακή: 15.00 Αρης – Παναιτωλικός, 17.15 ΑΕΛ – ΑΕΚ, 17.15 ΟΦΗ – Βόλος, 19.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Δευτέρα: 19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ. Η βαθμολογία (21 αγώνες): Ολυμπιακός 57, Αρης 42, ΠΑΟΚ 40, ΑΕΚ 40, Παναθηναϊκός 38, Αστέρας Τρίπολης 36, Ατρόμητος 25, Βόλος 24, ΠΑΣ Γιάννινα 21, Απόλλων (20 αγ.) 19, ΟΦΗ 19, Παναιτωλικός 13, Λαμία (18 αγ.) 11, Λάρισα (19 αγ.) 9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή